Nyhed

Hør Rosendahl og Aakjær til Kvindedagen

Den Sorte Diamant danner rammerne for en fest i marts – også for og med mænd

Hvis der er én ting, musikken formår, så er det at samle. Dens udtrykskraft kan favne vidt og bredt, og den kan således skabe samhørighed. På Kvindedagen den 8. marts afholder Kvinfo et storstilet arrangement i Dronningesalen på Den Sorte Diamant i København. Her vil musikken komme til at spille en central rolle i dagens anledning. 

Der vil selvfølgelig være prominente kvinder til stede. Musikalske indslag tæller Pernille Rosendahl (The Storm) og Annika Aakjær, og skuespillerne Mia Lyhne og Anne Louise Hassing vil også underholde sammen fra scenen.

Afrikas ukronede rapdronning, Soultana, optræder også. Hun er fra Marokko og kan på sit felt betragtes som en pioner. Hendes tekster handler om alt lige fra prostitution over sexchikane til den enkeltes ret til frit at vælge og skabe sine egne muligheder. 


Den populære gruppe Folkeklubben har også meldt sin ankomst, og mon ikke de kan være med til at skabe god stemning i de flotte rammer. I denne weekend spillede Folkeklubben i Vejle, og GAFFAs Morten Ebert Larsen skrev begejstreret i sin femstjerners anmeldelse: "Folkeklubben inviterer indenfor og er et af de steder, man som musikelsker bør aflægge en visit snarest, hvis det endnu ikke gjort. I øjeblikket findes der ganske enkelt ikke noget bedre liveband i Danmark."

Derudover vil musikforskerne Erik Steinskog, lektor ved Københavns Universitet, og Henrik Marstal fra Rytmekons invitere på en guidet tur i krydsfeltet mellem den nye feminisme og moderne popmusik.

Billetsalget er startet, og billetter kan skaffes via Billetlugen.dk.

ANNONCE