Nyhed

Huset-KBH åbner månedlig folk-klub

Festivalen Nye Rødder genstartes nu som en månedlig lørdagsklub

Tilbage i 2007-09 var festivalen Nye Rødder i Huset-KBH med til at sætte fokus på bølgen af danske folk-inspirerede bands som CODY, The Rumour Said Fire, Murder og Mellemblond. Nu bliver Nye Rødder til en månedlig lørdagsklub. Klub Nye Rødder vælger at fortsætte i samme genre, men formålet er nu at skabe en mere intim ramme med særlige oplevelser og eksklusive musikpartnerskaber.

De danske musikere bliver inviteret af Huset med den opgave, at de skal medbringe et par medmusikanter, som skal fremføre egne sange. Indtil videre har Mads Mouritz (Mouritz/Hørslev Projektet), Kristoffer Munck (Mellemblond) og Mike Højgaard (Det Elektriske Barometer-aktuelle Liberty Balance) fået til opgave at sammensætte hver deres aften både for dem selv og publikum. Deres medmusikanter vil løbende blive offentliggjort på Husets hjemmeside (www.huset-kbh.dk).

To generationer af tekstforfattere

Første aften med Klub Nye Rødder finder sted i Huset-KBH på 1. sal den 22. februar. Huset lover, at denne aften bliver speciel, da den bryder lidt med selve konceptet. Til gengæld får publikum mulighed for at møde to forskellige generationer af unikke danske tekstforfattere, Benny Holst og den noget yngre forfatter Nikolaj Zeuthen. De to medbringer henholdsvis sin trio og sit band, Skammens Vogn (billedet), og dermed er der lagt grobund for Nye Rødder.

Skammens Vogn:

Består af de tre barndomsvenner, guitaristen Oliver Hoiness, (Six Electrical Guitars og mange andre), bassisten Jakob Millung (The Late Great Fitzcarraldos, Choir Of Young Believers, Moi Caprice) og forfatteren Nikolaj Zeuthen. De udgav i oktober sidste år deres tredje album, "Asfalt", som har fået gode anmeldelser.

Benny Holst Trio:

Benny Holst har dybe rødder i dansk sangskrivertradition. Den snart 74-årige danske sanger, sangskriver og musiker Benny Holst har gennem sin karriere blandt andre spillet med Povl Dissing, men trioen her udgøres af violinisten Martin Andersen og guitaristen og sangeren Jacob Rathje.

 

ANNONCE