Nyhed

Kør den ind med Miley

Det ka' godt være, at Miley ikke gider ryste med røven, men så er der til gengæld så meget andet

Der er ingen tvivl om, at det er et imponerende sceneshow, som Miley Cyrus har udtænkt til sin verdensturné. Kæmpe videoprojektioner, oppustelige røde tunger og en kæmpe wienerpølse hejst op over publikum at ride på er blot nogle af de visuelle elementer, sangerinden har til rådighed. Samtidig har designere som Roberto Cavalli, Jeremy Scott, The Blonds, Marc Jacobs og Bob Mackie skabt udfordrende tøj til turnéen. For to uger siden skrev vi, at Miley Cyrus havde forbudt sig selv at twerke, fordi hun ville tages alvorligt som kunstner. De seneste billeder fra turnéstarten afslører dog, at hendes kunstneriske udtryk på ingen måde viger tilbage for seksuelle undertoner - eller overtoner. 

Det er ikke kun de afslørende dragter, Miley Cyrus ifører sig der vækker opsigt. Koncertbilleder fra Vancouver, hvor The Bangerz Tour havde sin turnéstart, i fredags viser for eksempel, hvordan den 21-årige sangerinde lægger sig frit til skue med spredte ben på fronten af en guldfarvet Corvette og simulerer onani med sin mikrofon. Senere i showet simulerer hun oralsex med en model klædt ud som den tidligere amerikanske præsident Bill Clinton, hvis embedstid ikke mindst huskes for hyrdetimer med praktikanten Monica Lewinsky i det ovale værelse. Ekstra Bladet har bragt billederne fra The Bangerz Tour, som vækker opsigt, og du kan se dem her og her

Miley Cyrus provokerende opførsel har tildraget sig en del kritik. I oktober sidste år havde hun en hård udveksling med den irske sangerinde Sinead O'Connor, som hun havde sammenlignet sig med. Det faldt ikke i god jord, og Sinead O'Connor skrev et åbent brev til sin unge amerikanske kollega. Hun skrev blandt andet:


"Den sande måde at styrke dit værd som kvinde på ville være for fremtiden at nægte at udnytte din krop eller din seksualitet, for at mænd skulle kunne tjene penge på dig."

Miley Cyrus afviste O'Connors velmenende ord og drog den ældre sangerindes sindsligevægt i tvivl. Du kan læse hele Sinead O'Connors velskrevne brev her.

I samme ombæring kan man måske nævne et interview, som Kim Gordon, bassist i Sonic Youth, for nylig har foretaget med engelske The Guardian. Her blev Gordon blandt andet spurgt om, hvordan hun har det med den stigende seksualitet i moderne popmusik:


"Jeg føler, at det er to skridt frem og et tilbage", svarer Kim Gordon, "Bruger kvinder deres seksualitet til at sælge plader, fordi de føler sig selvstændige? I det tilfælde er det da fedt. Men med nogle kvinder føles det mere, som om det er en påtvunget adfærd, og der er en slags konkurrencepres: Hvem kan være den mest sexede?"

Man kan måske vove at postulere, at der hersker en ideologisk kløft mellem den ældre garde og den nye generation af kvindelige kunstnere, når det kommer til brugen af deres seksualitet i musikbranchen. 

Hvorom alting er, kan der ikke herske tvivl om, at det er et udfordrende, provokerende og spektakulært sceneshow, som det danske publikum har i vente, når Miley Cyrus indtager Forum i København den 4. juni.


Du kan stadig finde billetter til koncerten via GAFFA Live.

 

ANNONCE