Nyhed

Pussy Riot-medlemmer anholdt ved vinter-OL

To medlemmer af den russiske punk- og performancegruppe er tilbageholdt på en politistation i Sotji

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er to medlemmer af den russiske punk- og performancegruppe Pussy Riot blevet anholdt ved vinter-OL i den russiske by Sotji. De drejer sig om Nadesjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina, der var to af de tre kvinder, som blev anholdt i februar 2012 ved en aktion i Moskvas frelserkirke og idømt to års fængsel for hooliganisme. De to kvinder blev benådet i december 2013, tre måneder før de skulle løslades, mens den tredje, Ekaterina Samutsevich, blev løsladt tilbage i 2012 efter en appelsag.

Ifølge Maria Aljokhina blev de to kvinder anholdt af russisk politi under mistanke for at have begået en forbrydelse, siger hun ifølge Reuters. Der er angiveligt tale om tyveri, fremgår det ifølge Politiken af hendes russisksprogede profil på Twitter. Her har hun også lagt ovenstående foto op, der angiveligt viser Nadesjda Tolokonnikova i en polititransport i forbindelse med anholdelsen.

Flere andre aktivister skal være blevet anholdt samtidig med de to kvinder, der er tilbageholdt på en politistation i Adler, en forstad til Sotji, skriver Reuters.


Internationale musikstjerner har på det nærmeste stået i kø for at ytre deres støtte til de tre medlemmer af Pussy Riot, siden de blev fængslet i 2012.

Dommene for "hooliganisme" faldt i august 2012 og lød på to års fængsel. Et medlem blev siden løsladt efter en appelsag, og de to andre blev som nævnt benået som led i et amnesti til et større antal fanger, som det russiske parlament godkendte i december 2013.

Maria Aljokhina stillede sig imidlertid stærkt skeptisk over for den nye amnesti-lov, som hun kaldte "et pr-stunt" med henblik på at forbedre systemets image op til vinterens Olympiske Lege. Aljokhina opfordrede til boykot af OL, og nu er hun og Nadezhda Tolokonnikova så anholdt igen.


ANNONCE