Nyhed

Se Pussy Riot få pisk for Putin-kritik

Pussy Riot er ude med ny musikvideo, som propaganderer, at Putin kan lære dig at elske moderlandet

Kontroversielle Pussy Riot aflagde Vinter-OL i Sochi et besøg i denne uge for at filme en musikvideo til den ømt titlede schlager: "Putin Will Teach You To Love The Motherland". Punkgruppen fik imidlertid selv kærligheden at føle i Sochi - på den hårde måde. For at opretholde lov og orden under sportsbegivenheden har politiet nemlig fået assistance af en række kosakker klædt i pelshuer, og da de fik øje på Pussy Riot, hev de piskene frem og svingede dem højt over hovedet. Det ødelægger dog ikke den politiske aktive gruppes musikvideo, tværtimod er det nok snarere med til at slå pointen fast med syvtommer søm. Se den her forneden.

Det er ikke blot et spørgsmål om popmusik og underholdning i Pussy Riots tilfælde, og en musikvideo har på det plan ikke noget med sjov og spas at gøre, det er mere et politisk opråb. I videoen følger man medlemmerne rundt i Sochi, mens de har deres karakteristiske kulørte huer på. Man ser også, da kosakkerne griber hårdhændet ind og angriber, blandt andre Nadezhda Tolokonnikova og Maria Alyokhina, som begge måtte udstå en fængselsstraf for deres optræden i Moskvas kirke, samt de andre medlemmer. Særligt hårdt ramt bliver guitaristen, som bløder fra sit hoved.

Pussy Riot har været ude at kritisere især Vladimir Putin i forhold til Vinter-OL. Nadezhda Tolokonnikova har kaldt det en "politisk begivenhed", og ifølge BBC har hun udtalt: "Nu er dette territorium okkuperet, fordi byen er under total politi- og sikkerhedskontrol." Politiet var i hvert fald hurtigt ude, da Pussy Riot ankom til byen, og det var jo ikke just den blide kærlighed, de udfoldede. Måske de patriotiske politibetjente blot er grebet af vild fædrelandskærlighed?


Med det i mente skal man nok tage sangtitlen med et gran salt.  

ANNONCE