Nyhed

Current 93 til København for første gang

Albumaktuel og stilskabende neo-folk-gruppe gæster Jazzhouse til maj

I 1983 grundlagde musiker, producer og maler David Tibet gruppen Current 93, som sidenhen har været en enorm inspirationskilde for den mere alternative musik. Tibet, der, som den eneste, stadig er i bandet, som har haft stor udskiftning, kommer til København den 17. maj, hvor han skal spille på Jazzhouse under festivalen Sfærernes Musik. 

Når David Tibet kommer forbi Danmark, bliver det med et nyt album i bagagen, som er sat til at udkomme i næste måned. Albummet, der har fået titlen "I Am The Last Of All The Field That Fell", bliver med et line-up, som bør imponere musikinteresserede uden kendskab til Current 93. Det kommende udspil bliver nemlig med prominente navne som Nick Cave, John Zorn, James Blackshaw, Ossian Brown, Antony Hegarty og Tony McPhee. 

Det er ikke første gang, at briten arbejder sammen med Nick Cave og Antony Hegarty, ligesom han foruden disse har arbejdet med Björk, sangerinden og pianisten Baby Dee, avantgarde-komponisten William Basinski og den amerikanske sangerinde Rickie Lee Jones. 

Igennem den 31 år lange karriere har Current 93 udgivet mere end 50 album, hvor kendere vil nikke genkendende til hovedværker som "Nature Unveiled", "In Menstrual Night", "Soft Black Starts" og "Baalstrom, Sing Omega". Stilistisk har David Tibet, med Current 93, været i konstant udvikling, hvorfor musikken er svær at sætte i bås. Lyden bliver ofte beskrevet som apokalyptisk folk, hvor neo-folk-elementerne har været de mest gennemgående sammen med David Tibets karikerede og tydelige artikulation af sine tekster.

Current 93 gæstede Danmark for første gang tilbage i 2011, en koncert som GAFFAs anmelder, Nicholai Friis Pedersen, kvitterede for med de maksimale seks stjerner. Gruppens første besøg i Danmark beskriver anmelderen således: "Der var tale om et mangefacetteret lydbillede, og hvad end det var i sagte passager, der gav rum til udfoldelse af den arabiske lut, de ambiente synthfigurer og de mystiske samples, eller i de store crescendos, hvor instrumenterne tilsammen kunne skabe en utroligt stor og massiv lyd, spillede enheden meget dynamisk og fængende"

Hvis du vil opleve kultgruppen til maj, kan du finde billetter via GAFFA Live

Se Current 93 fremføre "All the World Makes Great Blood" med Baby Dee på tangenter:

ANNONCE