Nyhed

Det træner danskerne til

Spotify kalder til kamp i træningslokalerne

Har juleflæsket sat sig på sidebenene hen over december måned, kommer Spotify nu med gode råd til en træningsspilleliste, der nok skal få kiloene til at rasle af. De danske fitnesscentre er propfyldte i januar måned, hvor utallige nytårsforsæt forsøges overholdt, og Spotify har nu afsløret, hvilke sange der topper spillelisterne i både Danmark og på verdensplan. Vil du i form, er det bare at skrue op for anlægget.

Du skal selvfølgelig ikke forvente at finde sløve sjælere på listen. Det er snarere de hårdtpumpende numre, som får pulsen til at stige på spinningcyklerne og i træningslokalerne, med beats der ligger mellem 85 og 146 BPM. Det er afgørende, at den musik du vælger, passer til den træningsform, du skal udøve, og det gør man netop ved at kigge på beats per minute (BPM).

Er du til yoga, kan du tage den lidt med ro og vælge sange, der typisk har et BPM på 60-80. Er du mere rastløs, passer sange med et BPM på 130-150 til lidt hurtigere træningsformer som aerobics. Træder du op på løbebåndet, bør opvarmningen ligge på cirka 100 BPM, mens den for almindelig løbetræning bør stige til at ligge et sted mellem 120 og 180. Spinningopvarmning ligger typisk på 120-130 BPM og spurten på 180-190 BPM. 


På den danske liste er der blandt andet Pitbull, Eminem, Avicii og Jason Derulo at finde.

Hvis du får sved på panden af at læse om beat per minute, er det måske en ide at sadle op, få noget musik i ørerne og besøge dit lokale fitnesscenter. Du kan tjekke den danske top ti på Spotifys hjemmeside her. Eller du kan prøve Spotifys egen træningsspilleliste "Ultimate Workout", som er specielt sammensat til at provokere pulsen op i det røde felt. 

ANNONCE