Nyhed

Hør Sys Bjerre nye sang inspireret af Bibelen

Den populære danske sangerinde indspiller en sang for Bibelselskabet

I anledning af Bibelselskabets 200 års jubilæum udkommer der i løbet af året 12 sange under titlen "Lydspor fra Bibelen". Hver måned har en kendt dansk musiker skrevet en sang på baggrund af en bibeltekst. Kunstneren har frie hænder til at tolke teksterne, og det er ikke et krav, at man er gudfrygtig. 

Sys Bjerre står for det første bidrag, der netop er udgivet og kan høres på Bibelselskabets hjemmeside. "Krig og Fred" hedder sangen, og den tager udgangspunkt i et tekststykke fra Prædikerens Bog kap. 3 vers 1-17. Teksten i Prædikerens Bog handler om, hvordan alting under himlen har en tid. Hvordan der er en tid til at græde og en tid til at le. Den højstemte tekst får kærlig behandling af Bjerres vanlige hverdagspoesi, og det er blevet til en popsang om regnvejrsdage, op- og nedture og de mange ting, man egentlig gerne vil, men måske ikke altid får gjort.

"Det er en skæg måde at udfordre sig selv på både musikalsk og tekstmæssigt, for det er et meget anderledes inspirationsgrundlag," siger Sys Bjerre om skrivningsprocessen. Alligevel er Gud ikke blevet skrevet direkte ind i teksten, og det har været et helt bevidst valg. "Jeg synes, det skal være op til den, der hører sangen, at fortolke den. Jeg kan godt lide, når tingene ikke er så eksplicitte. Jeg synes, der ligger en tynd film med Vorherre ud over teksten." 


I november samler Bibelselskabet alle 12 sange som et album. Overskuddet fra salget går til hiv-ramte børn i Swaziland. De medvirkende musikere er blandt andre Sys Bjerre, Eivør Pálsdóttir, Anne Linnet og Hymns from Nineveh.

"Krig og Fred" kan downloades via iTunes og streames på Spotify og WiMP. 

ANNONCE