Nyhed

Lady Gaga og Tony Bennett - kind mod kind

Popprinsessen og crooner-kongen udgiver fælles jazzalbum

Da Lady Gaga i 2011 for første gang mødte den legendariske crooner Tony Bennett, blev hun øjeblikkeligt inviteret til en duet på hans kommende album, "Duets II". Det har siden hen udviklet sig til et rigtigt venskab mellem de to musikalske kollegaer, og det udmønter sig nu i fællesalbummet "Cheek to Cheek", der udkommer den 22. september.

Albummet består af jazzklassikere, som Lady Gaga og Tony Bennett – der 3. august fylder 88 år – synger i enten solo eller som duetter. De har begge håndplukket sangene fra den Store Amerikanske Sangbog og rummer blandt andet "Anything Goes," "It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing)," "Sophisticated Lady,"  "Lush Life,", og titelnummeret, "Cheek To Cheek." 

Tony Bennett fortæller om samarbejdet: "Jeg har sunget fra den Store Amerikanske Sangbog hele min karriere og altid forsøgt at bygge en bro mellem pop og jazzmusik. At skabe et album med Lady Gaga har været en smuk oplevelse, da hun er en fantastisk sangerinde, og jeg håber, at alle hendes fans vil omfavne denne musik og swinge med."


Lady Gaga fortæller videre: "Cheek To Cheek er vokset ud af et meget organisk venskab og forhold, som Tony og jeg har bygget over årene, og det var virkelig en fælles indsats. Det var vigtigt for Tony, at det var et jazzalbum. Jeg har sunget jazz, siden jeg var barn, og jeg ønskede virkelig at vise den autentiske side af genren. Vi har lavet et album med jazzklassikere, men med et moderne twist."

I 2011 kunne Rolling Stone da også fortælle, at Lady Gaga og Tony Bennett var kommet tæt på hinanden - mere eller mindre. Tony Bennettt havde været til stede under en fotosession af Anne Leibovitz, hvor Lady Gaga smed alt tøjet og lod Bennett tegne hende. Tegningen blev senere auktioneret væk til velgørenhed. 

Lady Gaga udgav sidste år sit ambitiøse tredje album, "Artpop". Det blev ikke helt den store kunst, men GAFFAs Michael José Gonzalez fandt alligevel mange ørehængere på albummet. Han kvitterede med fire stjerner under overskriften: "Ikke stor kunst, men et absolut glimrende pop-album fra den ambitiøse frøken Gaga."


Hør "Anything Goes" fra albummet her:

ANNONCE