Nyhed

Pink Floyd udgiver nyt album

Det legendariske orkester arbejder på et album med uudgivne spor, der er 20 år gamle

Det kan godt tænkes, at bassist Roger Waters aldrig kommer til at kunne blive helt enig med guitarist David Gilmour, og at keyboardspiller Richard Wright desværre er død. Ikke desto mindre udgiver Pink Floyd deres første nye album i 20 år, "The Endless River", til oktober.

Der er dog ikke tale om helt nye indspilninger, men det betyder til gengæld, at afdøde Richard Wright er at finde på albummet. I en kort udmeldelse fra bandet hedder det:

"Pink Floyd kan bekendtgøre, at de udgiver et nyt album, "The Endless River" i oktober 2014. Albummet består hovedsageligt af ambient og instrumental musik baseret på indspilninger fra 1993-1994 omkring indspilingen af albummet "The Division Bell", som har David Gilmour, Nick Mason og Richard Wirght som besætning. Albummet er produceret af David Gilmour med Phil Manzanera, Youth og tekniker Andy Jackson. Arbejdet er stadig undervejs, men flere detaljer vil følge i slutningen af sommeren."

Roger Waters udtalte i 2011, at han på ingen måde ønsker at gendanne Pink Floyd. Han havde ellers i maj 2011 David Gilmour med ved London-koncerten på sin succesfulde The Wall-turné, hvor Gilmour behændigt tog sig af guitarsoloen i "Comfortably Numb". En ren gendannelse ville da også blive svær efter, at Richard Wright tabte kampen til kræft i 2008.


Senest udkom dokumentaren "The Story Of Wish You Were Here". Allerede i overskriften kunne man fornemme, at GAFFAs Mikkel Elbech savnede nyt fra de aldrende herrer i Pink Floyd: "Solid dokumentar, men ikke meget nyt under den lyserøde fløjlssol." Han kvitterede med fire stjerner.

Vi tager lige 20 år tilbage i tiden og nupper nummeret "High Hopes" fra "Division Bell":


ANNONCE