Nyhed

Amerikanske Avi Buffalo vender tilbage med toer – og koncert

Efter fire års tavshed er kvartetten klar med en opfølger til den roste debut

For fire år siden skød den da 19-årig Avi Zahner-Isenberg til tops i front for det amerikanske Avi Buffalo sammen med tre venner. Siden da har rygter om musikalsk tomgang været i spil. Det bliver nu gjort til skamme, da den nu 23-årige Avi er tilbage med et nyt udspil, "At Best Cuckold", den 8. september. Få en smagsprøve her forneden. Gruppen giver også koncert i Ideal Bar i København 28. september. Find billetter via GAFFA Live.

Avi var ikke mere end en ung High School-knægt, da debuten "Avi Buffalo" ramte gaden og slog benene væk under NME, The AV Club, Pitchfork, BBC, samt utallige andre musikanmeldere på begge sider af Atlanten. Avi Buffalo fejrede således sin High School-graduering i Europa på festivalscener i Reading, Leeds og Glastonbury.

GAFFAs Christian Erin-Madsen istemte sig det kritikerrosende kor, godt charmeret af udspillet fra Long Beach-kvartetten, og tildelte "Avi Buffalo" fem stjerner. Han skrev: "De er unge som bare 19-21-årige. Og en highschool-vibe af umiddelbare, ja decideret horny tekster fanger indledende fokus på denne selvbetitlede debut. Teksterne i 'Where's Your Dirty Mind' og 'Summer Cum' er gode eksempler. MEN: Når det er sagt, er det så afgjort afgørende vigtigt at grave under den overflade og dyrke den forrygende harmoniforståelse, der præger hele albummet."

Efter et år på vejen vendte Avi Buffalo tilbage til studiet og har siden da arbejdet på de nye sange. Bandet påbegyndte indspilningen af albummet nytårsdag 2013 i Tiny Telephone studiet i San Francisco, med Jay Pelicci (The Dodos, Deerhoof, Sleater-Kinney) som tekniker. Indspilningerne blev færdiggjort over det følgende år forskellige steder i Californien.

Lyrisk set er det nye album præget af den rejse, forsangeren har gennemgået fra teenager til ung mand. "Det er sange om livet, omhandlende forhold og en selv, og at prøve at holde sit hoved højt og blive ved med at lære af det, som man nu engang er i midten af at gennemleve."

Du kan få en smagsprøve med "So What" her: