Nyhed

Hør kække Kølig Kaj forvandle sig til bloddryppende Koolbandi

Stemmen i hans liv er væk, og nu har han mistet sin sjæl

Thomas Lægård blev Danmarkskendt, da han som Kølig Kaj vandt Melodi Grand Prix i 1997 med rapsangen "Stemmen i Mit Liv". Ved den efterfølgende Eurovision Song Contest i Dublin gik det dog knap så godt, og Kølig Kaj sluttede på en 16. plads ud af 25 deltagere. Nu er han efter mange års tavshed tilbage under navnet Koolbandi med singlen "Min Sjæl Har Forladt Mig" som forløber for debutalbummet "Lokaliseringen", der udkommer den 16. juni. Se den her forneden. 

I 1997 var Kølig Kaj forelsket i telefonrørets stemme. Den forfulgte ham, og man kan vel tale om en besættelse. Den gæve Kølig Kaj kunne ikke undslippe, selv når han drak sig fuld, og sangen igennem fulgte man hans genvordigheder.

I modsætning virker "Min Sjæl Har Forladt Mig" som en dyster slægtning til "Stemmen i Mit Liv". For her har stemmen vist helt forladt nu Koolbandi. Hvileløst betræder han stadig gaderne, men nu som grebet af depressionens klør. Det understreges af rapperens maniske flow, den metalliske guitar og omkvædsvokalen, der lyder som råbt ud i stort, tomt rum. 

Musikvideoen er ikke mindre gruopvækkende. Den hviler kun på Koolbandi, der langsomt koger mere og mere over, til blodet pibler frem og driver ned over hans hud.

Se selv den nye single her - og for god ordens skyld kan du genopfriske de knap så intense dage som Kølig Kaj nedenunder:

ANNONCE