Nyhed

Baal fejrer 20 års jubilæum med koncerter

Teater-rockerne giver fire eksklusive optrædener til september

I år fejrer danske Baal 20 års jubilæum, og i den anledning har gruppen atter fundet sammen med henblik på at fejre begivenheden med manér. Det udmønter sig i fire eksklusive koncerter. Du kan se koncertplanen her forneden.

Mens den amerikanske grunge og engelske britpop kæmpede om hitlisteplaceringer i starten af 90'erne, satte sangeren Bjørn Fjæstad, guitaristen David Kampmann og pianisten Henrik Sten Melander ud på deres egen musikalske søgen. Efter en heldig koncert, hvor Fjælstad inviterede en tilfældig kvinde op på scenen, som viste sig at være pladeselskabet Virgins direktør, der efterfølgende kvitterede for sceneshowet med en pladekontrakt, udgav Baal deres debut, den anmelderroste "Sensorama" fra 1996.

Albummet blev af anmeldere betragtet som en blanding af David Bowie og Queen, men som i Baals indpakning dog fik et strejf af kabaret-stemning og 90'er-energi. På det efterfølgende album, "Karaoke" fra 1998, droppede Baal imidlertid rockformlen og gik på elektroniske afveje. Det dristige sats betalte sig, og albummet blev igen en anmelderrost succes.


Baal har siden hen udgivet adskillige roste album, og har med deres blanding af kabaret, country, ballader og rock skabt sig et navn, der i perioder har set ud til at kunne gøre dem til et band af internationalt format. I de senere år har Baal koncentreret sig meget om teateret og udgivet ep'er med musik tilknyttet teaterforestillinger. Det seneste "Trold Tæmmes" fra 2009, om hvilket GAFFAs Jan Opstrup Poulsen i sin tre stjerners anmeldelse skrev:

"Musikalsk er det Baal. Dog på nedsat hastighed, men i absolut melodisk vigør. Det er ikke rockorkestret Baal, der spiller op til en frådende rockkoncert, men et velspillende rockensemble med øje for forestillingen og fortællingen. Trold Tæmmes er en fin lille udgivelse, der ikke overraskende mangler den visuelle del af fortællingen."

Bjørn Fjæstads stemme er nu tilbage på spillestederne og Baal-ånden er klar til at blive indfanget sammen med Henrik Sten Melander (piano), Troels Skjærbæk (bas), Morten Lundsgaard (guitar) og Kenni Andy Jørgensen (trommer). Du kan fange Baal her:

Fermaten, Herning, fredag den 19. september
Voxhall, Aarhus, lørdag den 20. september
Amager Bio, København, torsdag den 25. september
Posten, Odense, fredag den 26. september


Billetter er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Se Baal spille "Chronical Lovesong" fra debuten "Sensorama" her: 


ANNONCE