Nyhed

Erasure til Danmark

Det bliver til hele to koncerter i julemåneden, når Andy Bell og Vince Clarke udgiver nyt album

Der er gode nyheder for fans af 80'er synth-pop. Erasure offentliggør nemlig nyt album, "The Violet Flame", og en verdensturné, der bringer dem forbi Danmark for at give to koncerter. Onsdag den 10. december klokken 20.00 står Musikhuset Aarhus på programmet, og torsdag den 11. december klokken 20.00 kommer turen til TAP1 i København. Du kan se trailer for det nye album her forneden.

Vince Clarke og Andy Bell har netop offentliggjort detaljerne om "The Violet Flame" som udkommer den 22. september. Albummet er indspillet i New York og produceret af Richard X. "The Violet Flame" følger op på det anmelderroste album "Snow Globe" fra 2013, der da også fik GAFFAs Michael José Gonzalez i julestemning, og han kvitterede med fire stjerner. Det nye album bliver bandets sekstende studiealbum. Den første single forventes at udkomme midt i juli måned.

Erasure blev dannet for næsten 30 år siden af den prisvindende sangskriverduo bestående af Vince Clarke og Andy Bell. De har udgivet en lang række indflydelsesrige og hitlistetoppende popklassikere fra 80'erne og 90'erne og op til i dag. Sange som "A Little Respect", "Sometimes", "Victim Of Love", "Ship Of Fools", "Blue Savannah", "Star", "Chains Of Love", "The Circus", "Who Needs Love (Like That)", "Love To Hate You", "Drama!", "Always" og "Breathe" har sikret dem en mangeårig tilstedeværelse på singlehitlisterne, suppleret med fem på hinanden følgende nummer 1-album i England. Desuden fik de i 1992 stor succes med ABBA-cover-ep'en "Abba-esque", som startede en ABBA-revival.

Andy Bell fyldte den 24. april 50 år, og i den forbindelse bragte GAFFA et større portræt, som du kan læse - eller genlæse - her.

Erasure gæstede sidst Danmark i 2011. Her tog GAFFAs Demo-Hansen i Operaen og blev overvældet af den dramatiske pop. Han kvitterede med fem stjerner og skrev opsummerende: "Det var en virkelig vellykket pop-koncert, hvor publikum kunne have sammensat sætlisten, og det hele lød fantastisk. 21 numre, der i opbygning var identiske med pladeudgaverne, selvom lyden havde fået lidt opdatering. Vi fik, hvad vi ville have, men heller ikke mere end det."

Billetsalget starter mandag den 2. juni klokken 10.00.

Billetter til Musikhuset Aarhus kan skaffes via billetlugen.dk.

Billetter til TAP1 kan skaffes via billetnet.dk.

Se trailer til det kommende "The Violet Flame" her:

ANNONCE