Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Fra dancehall og hiphop over dansk rock til Melodi Grand Prix's velkendte setup - denne weekend byder på diversitet over det ganske land.

Foråret har for alvor meldt sit komme – og som det hører sig til i lille Danmark, er der også regn på programmet. Mens landmænd over det ganske land gnider sig i hænderne over vandingen af afgrøderne, surmuler de fleste af os andre over det ustadige vejr. Heldigvis foregår de fleste koncerter indendørs, så hvorfor ikke? Her er GAFFAs bud på weekendens bedste.

Torsdag den 8. maj: New Kids On The Block, Falconer Salen – København

Er du til popfyre fra Boston, er Falconer stedet at være i aften. Her spiller old boys-bandet New Kids On The Block, hvad de selv kalder for et intimt setup. Det kommer ud af tanken om intimitet blandt et par tusinde, og ikke 10, 20 eller 30 tusinde, som drengene normalt spiller for til deres stadionkoncerter. Kan du huske hits som "You Got It (The Right Stuff)", "Cover Girl" eller nogle af gruppens andre superhits, er der grund til at tage til Falconer Salen på Frederiksberg i aften.

Torsdag den 8. maj: Per Vers, Pumpehuset – København

Rimeren, festfyrværkeriet uden en tone i livet – kært barn har mange navne. Per Vers er kendt for sine underfundige rim og absurde historiefortællinger, og i aften går rapperen på scenen i Pumpehuset. På bedding til denne koncert er relase på hr. Vers' nyeste album DNA, som udkom den 5. maj. Om albummet sagde GAFFA's anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr "Det er en mere underspillet version af Per Vers, og uden at det skal lyde forkert, så er det meget klædeligt. Det gør, at man spidser ører og virkelig lytter til det, han kan. De store variationer på albummet gør imidlertid, at det desværre bliver lidt rodet. Omvendt viser det også nye sider af rapperen, og de numre, der er gode – de er virkelig gode", og kvitterede med 4 stjerner. Per Vers spiller også på Atlas fredag den 9. maj.

Torsdag den 8. maj: Nikolaj Nørlund, VoxHall – Aarhus

Nørlund leger også med ordene – de danske ord. Og det gør han ganske overbevisende på sin nyeste plade "Det Naturlige." Pladen inkasserede 4 stjerner af GAFFA's anmelder Jan Opstrup Poulsen med ordene "det er en svær kunst at få legesyge melodier og lyrik til at spille sammen, og her er Nikolaj Nørlund bestemt udfordret på Det Naturlige, men der er næppe andre end ham herhjemme, som ville kunne lave dette album." Den aldrende rocker er bestemt et besøg værd, hvis du alligevel sidder i Aarhus i aften. Nørlund spiller også i Pumpehuset fredag den 9. maj, men her er der udsolgt.

Torsdag den 8. maj: Truls, Posten - Odense

Norske Truls har haft et forrygende 2013, og sætter trumf på i 2014. Lige nu er han i Danmark og spiller således i aften på Posten i Odense. Med en soul'ish stemme og et repertoire, som blandt andet rummer "Out Of Yourself", der har fået massiv airplay herhjemme på P3. Debutalbummet høstede desuden 5 stjerner af GAFFAs anmelder med ordene "på en troværdig rejse med højtravende drømmepop." Truls spiller også på Fermaten i Herning 9. maj.

Fredag den 9. maj: Surfact (afskedskoncert), High Voltage – København

Rockrødderne fra Surfact kaster håndklædet i ringen og giver i den forbindelse en afskedskoncert. "Det er med blandede følelser, vi i fællesskab har besluttet at stoppe Surfact. Bandet har været vores altoverskyggende holdepunkt i hen imod 10 år, hvor vi har kæmpet for det endelige gennembrud. Det blev dog kun ved 'lige ved og næsten'", siger bandet, der gerne vil takke af med manér. Er du Surfact-fan, så bliver dette en fredag aften i godt selskab og med en tåre i øjenkrogen. 

Fredag den 9. maj: Klumben & Raske Penge, Train – Aarhus

Drengene Klumben og Raske Penge er efterhånden blevet fast inventar på den stadigt voksende dancehall-scene. Der er altid lagt i ovnen til en fest, når beatet startes, og Faxe Kondi'erne fyger igennem luften i brandvarme Train fredag.

Fredag den 9. maj: Mont Oliver, Kulisselageret - Horsens

Mont Oliver har på ganske kort fået etableret sig som ét af de navne, man bør holde øje med i 2014. Med upcoming-showet Vegas udvalgte og masser af airplay i baggagen har de slået sig fast - også som et glimrende live-band. Kom og fyr en fest i Horsens, hvis du har 70 guldmønter i lommen og sindet fyldt op af godt humør.

Fredag den 9. – lørdag den 10. maj: Frigg Festival, Kongens Have – København

Frigg Festival håber givetvis på godt vejr i weekenden. Festivalen holdes nemlig udendørs – ja, faktisk i Kongens Have midt i København. Det er nordisk musik, der i fokus på festivalen, og du kan derfor forvente dig masser af folkeinspireret musik med særegne fraseringer og et introvert klangunivers, der formår at fortrylle de fleste. Medina figurerer som hovednavn – men der er meget andet og meget forskellige musik at finde på festivalen. Det fulde program er som følger: Medina (DK), Týr (FO), Bubbi Morthens (IS), Dangers of the Sea (DK), Nanook (Gl), Eivør (FO), Hjálmar (IS), Byrta (FO), Kaleo (IS), Páll Finnur Páll (FO), HOGNI (FO), Rasmus Lyberth (GL), Annika Hoydal (FO), Small Time Giants (GL), Signar í Homrum (FO), Kim Hansen (FO), Swangah (FO), Nine Miles South (UK/FO), Laila av Reyni (FO), Vøk (IS), Hanus G (FO), Greta S. Bech (FO).

Søndag den 11. maj: Povl Dissing, Koncerthuset – København

Nationaltrubaduren vender tilbage til Koncerthuset, næsten et år efter sidste tur i manegen. Med et band hvor hans sønner også indgår, spiller den gamle spillemand op til dans, når klassikere som Benny Andersens Svante-viser fortolkes af den eneste rigtige til den slags. 

Søndag den 11. maj: Robbie Williams, Boxen – Herning

Den 40-årige charmør lader ikke alderen presse. Han er stadigvæk kendt for sine ekstravagante liveshows, der med tiden har fået millioner af kvinder verden over til at dåne i lykkerus. Har du endnu ikke købt billet, kan det altså nås endnu. Det bliver en stor aften i Hernings Jyske Bank-Boxen, hvor Williams også får hjælp af et dansk børnekor, til liveoptagelserne til en live-DVD der udkommer efter denne turné. Robbie spiller også i Boxen 10. maj, men her er der udsolgt.

Udsolgte shows:

Torsdag den 8. maj: Korn, Amager Bio – København (udsolgt)

Når metal/thrash/hardcore/hardrockerne fra Korn går på scenen i Amager Bio, bliver det for fuld udblæsning i fuldt hus. Gruppen, der efterhånden har nogle år på bagen, er kendt for at kunne lægge publikum ned i eksplosive udbrud fra scenekanten. Har du billet, er du en af de heldige, der kan glæde sig til denne koncert – for os andre er der nemlig udsolgt.

Lørdag den 10. maj: Melodi Grand Prix, Eurovision Island – København (udsolgt)

Har du hang til ild, vand, fest, vindmaskiner, store kjoler og et ekstravagant lysshow, så er det på Eurovision Island du skal være på lørdag. Her indhylles hele Refshaleøen i et særligt Eurovision-skær, når Grand Prix-finalen åbnes på dansk grund. Der er dømt modulationsfest og vilde danseshows i de gamle B&W haller, når 30.000 publikummer står klar til årets Melodi Grand Prix.