Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Vejrudsigten lover, at de høje temperaturer holder ved, så det er bare om at komme ud og opsøge musikken

Kong Vinter har endegyldigt sluppet sit kolde greb om det danske land. Det omkringliggende landskab ligger ikke længere under for klimaets isnende dødstrylleri, og det rygtes, at blå klematis for første gang i seks slår deres folder i arkaiske krukker på stenede nordjyske terasser, hvor de folder deres sirligt sarte blade ud som tilbedende hænder mod solen. 

Det kan kun skabe glæde i menneskesind og istemme en forventning om at tage hul på en weekend i festens tegn. Det kræver musik, masser af musik. GAFFA har atter i denne uge haft næsen i koncertkalenderen, selvom det er svært at kukkelure blandt dens mørnede sider, når solen står højt på den blå himmel udenfor, og fundet en række bud på, hvad der kan blive dit live-soundtrack de følgende dage.

Lige fra højtrockende bands til Nordic Noise Festival på Pumpehuset hen over weekenden til Under Byens (billedet) delikate lydunivers, der er lidt for en hver smag.


Husk at disse bud kun er toppen, ikke længere af isbjerget, men måske en solsikke, og at du altid kan finde flere muligheder på GAFFA Live

FREDAG DEN 23. MAJ

København:


Nordic Noise Festival (23. + 24. maj), Pumpehuset, klokken 19.00

Nordic Noise Festival debuterede sidste år og rystede fundamentet på Pumpehuset. I år er festivalen atter tilbage og klar til at skyde dørene op for mere hård rock og larm. 

På programmet over festivalens to dage er (23. maj) Lowrider Betty, Kill The Rooster, Le Fox Holes, The Broken Beats, Siamese Fighting Fish, Black Book Lodge (24. maj) The Boy That Got Away, SEA, Statement, Denners Trickbag, L.A. Collection, Electric Guitars, Fate og Freak Kitchen.


Siamese Fighting Fishs frontmand Mirza Radonjica havde i mandags et debatindlæg i GAFFA, hvori han hævdede, at rockmusikken var ved at uddø i Danmark. I Pumpehuset sparker den dog stadig levende.

En aften i Folkeklubben, Vega, klokken 20.00

Når Folkeklubben indtager Folkets Hus, er det, ud over en afslutning på en bemærkelsesværdig lang forårsturné på 36 jobs, samtidig en markering af Folkeklubbens 3-års fødselsdag. På denne aften vil tre års historik forsøges samlet med de inspirationskilder og idoler, der har præget og hjulpet bandet på dets vej. Under navnet "En aften i Folkeklubben" får de besøg af Peter Sommer, Søren Zahle og Stefan Kvamm, Dreamers Circus, Wili Jønsson, Alberte Winding, Thomas Søbirk Petersen og Niels Skousen.


Bandet vil udfordre den gængse "garderobe-fadøl-musik-fadøl-hjem igen"-koncertrutine og invitere til en helaftensoplevelse.

- Vi vil skabe en koncert, hvor der er så meget forskelligt at opleve, at folk glemmer alt om småsnak og smartphones, siger bandet.

Er det en totaloplevelse du søger, er det nok Vega du skal besøge denne aften. 

Sleep Party People + Ice Cream Cathedral, Jazzhouse, klokken 22 (Radar, Aarhus, lørdag den 24. maj)


Både Sleep Party People og Ice Cream Cathedral er albumaktuelle i maj, og det fejrer de ved at tage på en lille mini-turné sammen. Foruden at være albumaktuelle deler Sleep Party People og Ice Cream Cathedral flere musikalske visioner. Begge de kommende album er indspillet live og ser bandsene gå i nye retninger, hvor der er plads til at eksperimentere med sangenes struktur, længde og form. Desuden har manden bag Sleep Party People, Brian Batz, bidraget til Ice Cream Cathedrals nye album som co-producer.

GAFFAs Rune Schlosser tog positivt imod Ice Cream Cathedrals andet album, "Sudden Anatomy", som han tildelte fire stjerner med ordene: "Katedral-gruppen har virkelig skruet op for energien på Sudden Anatomy, og det klæder dem. Gruppen opnår nogle fremragende symbiotiske tilstande, og på trods af nogle numres lidt for udprægede eksperimentkarakter lader gruppen til at have fundet frem til et sted, hvor vi menige også kan kaste blikket på de nyberejste galakser."

Frederica:


Under Byen, Det Bruunske Pakhus, klokken  (Studenterhuset, Aalborg, lørdag den 24. maj)

Under Byen er på turné i hele maj. GAFFA talte med cellist Morten Svenstrup i sidste uge for at høre, hvad vi kunne forvente af koncerterne. Han svarede:

– Noget at lytte på! Der er ikke så mange forførende store lydlandskaber tilbage. Nu er vi nede ved dén violinstreng, dén vokalfrase og masser af tung tid. Omsvøbt af olm bas og generel intensitet.


Under Byen er budt velkommen tilbage på de danske landeveje af GAFFAs Michael José Gonzalez, der i sin fem stjerners anmeldelse af deres femte album "Protokol" fra oktober sidste år skrev: "Protokol er ud over at være en formidabel lytteoplevelse en kærkommen påmindelse om, hvor godt det bliver at få Under Byen ud på de danske landeveje igen til foråret."

LØRDAG DEN 24. MAJ

København:


De Dødelige, Rust, klokken 21.00

Sanger Andreas Ringblom og producer Ulrik Schultz udgør duoen De Dødelige. Deres eftertænksomme og melodiske pop-r&b har taget publikum med storm, og Nik & Jay har haft drengene med den dansksprogede duo med på tour og inkluderet fortolkningen af nummeret "Novembervej" på deres egen maxisingleudgivelse, som udkom for nylig. 

Men de to drenge kan også selv og er klar til at indfri forventningerne med deres anden single "Langt Væk Herfra", der gæstes af den talentfulde rapper AMRO. Nummeret stammer fra den aktuelle ep "Opdag". Du kan se musikvideoen her.


Det er det cinematiske der er duoens inspirationskilde. Til GAFFA fortæller de:

– Tekstmæssige inspirationskilder stammer rigtigt meget fra film og hele filmmediets måde at fortælle historier på. Når vi skriver, har vi altid scener og oftest en filmisk udvikling i historien. "Nu klipper filmen til det her billede" og så videre. Man kan vel nærmest sige, at vi laver musikvideoer, som så udvikler sig til tekster i stedet. Nogle gange udspringer teksten fra at lytte til en produktion. Nogle gange omvendt.

 

ANNONCE