Nyhed

Nye navne til Roskilde Festival

Programmet har fået en lille håndfuld tilføjelser, blandt andre Hugo Mendez

Roskilde Festival præsenterede i sidste måned sit næsten fulde program, og nu har festivalen tilføjet tre nye navne, der byder på tropisk klublyd, urgammel nordafrikansk healermusik og en stjernespækket hyldest til en nigeriansk lydtroldmand. Det sker med offentliggørelserne af The Master Musicians of Jajouka, The Atomic Bomb! Band og Hugo Mendez.

The Master Musicians of Jajouka – anført af bandleder Bachir Attar – vil i år indvie Roskilde-publikummet i en tranceskabende lyd med en antik forhistorie, som beat-forfatteren William S. Burroughs engang beskrev som et "4000 år gammelt rock'n'roll-band". Roskilde Festivals programlægger Peter Hvalkof siger: "The Master Musicians of Jajouka har en fuldstændig svimlende forhistorie og lyd, hvis lige vi ikke finder andre steder på vores scener. Vi har besluttet, at de skal spille deres koncert på samme dag som The Rolling Stones. For Mick Jagger er erklæret fan, og tilbage i 1968 indspillede The Rolling Stones' medstifter Brian Jones ensemblet i deres bjerglandsby i Marokko. Hans legendariske optagelser fik rockfans i vesten til for første gang at gå på opdagelse i den form for traditionel musik, som vi i dag kender som verdensmusik. Så det er helt afgørende musikhistoriske traditioner, der krydser hinandens spor på årets Roskilde Festival.

Bag det imposante navn Atomic Bomb! Who Is William Onyeabor? By The Atomic Bomb! Band and Special Guests gemmer sig en fejring af den vestafrikanske kultfigur og lydtroldmand William Onyeabor. I årene mellem 1977-1985 skabte han sin helt egen dansevenlige, elektroniske sound, hvor han blandede disco, funk og afrobeat på en ifølge Roskilde-arrangørerne usædvanligt fremsynet og futuristisk facon. William Onyeabor selv lever i dag langt væk fra spotlyset, men bliver i disse år hyldet som en slags afrikansk pendant til Giorgio Moroder. På årets Roskilde Festival gæster Money Mark og medlemmer fra blandt andre Hot Chip, LCD Soundsystem og The Rapture hyldestkoncerten, der styres af afrofunk-gruppen Sinkane.


Endeligt skal den erfarne dj, vinyljæger og albumkurator Hugo Mendez (billedet) fra dj-kollektivet Sofrito underholde Roskilde-gæsterne med sin tropiske klublyd og afro-funkede blanding af disco, mambo og cumbia.

Endelig spilleplan er på vej

Hermed er 160 navne offentliggjort til årets festival, der blandt andet tæller navne som The Rolling Stones, Arctic Monkeys, Damon Albarn, Deftones, Drake, Interpol, Kasabian, Major Lazer, Manu Chao La Ventura, Outkast, Rob Zombie, Stevie Wonder og Trentemøller.


Inden for ganske kort tid offentliggøres de sidste musiknavne og den endelige spilleplan. 75.000 partout-billetter er sat til salg til Roskilde Festival 2014.

Mangler du billet og camp? Få Roskilde-billet til særpris inklusive GAFFA Camp med opstillet telt her.

Roskilde Festival 2014 finder sted i dagene 29. juni til 6. juli 2014. Se spilledagene her.


Se en dokumentarfilm om William Onyeabor:

ANNONCE