Nyhed

Pharrell til København

Megastjernen gæster Forum til efteråret

En af tidens største stjerner, Pharrell, har netop offentliggjort sin "Dear G I R L"-tour med arena-shows i hele Europa. Forum i København 12. september er et af de første stop på touren, der følger op på Pharrells meget roste andet soloalbum "G I R L" fra marts i år.

Pharrells vej til megastjernestatus begyndte i slutningen af 90'erne som den ene halvdel af producerduoen The Neptunes sammen med Chad Hugo. Parret står bag kæmpehits som Nellys "Hot In Herre", Jay-Z's " Frontin" og Snoop Doggs "Drop It Like It's Hot", og de har også arbejdet sammen med navne som Kelis, Britney Spears, Beyoncé og Gwen Stefani. I 2004 vandt Pharrell to Grammy Awards for Producer Of The Year og Best Pop Vocal Album for sit arbejde på Justin Timberlakes "Justified"-album. The Neptunes har sammen med rapperen, sangeren og trommeslageren Shay desuden gruppen N*E*R*D, der har udgivet fire album og i 2004 havde et stort hit med "She Wants to Move".

Pharrell var medvirkende på tre af 2013's absolut største hits – hans egen sang, "Happy", "Get Lucky" med Daft Punk og Robin Thickes "Blurred Lines". Sidstnævnte blev for nylig udnævnt som Storbritaniens mest downloadede sang nogensinde, og "Get Lucky" er ligeledes med i toppen på den liste. "Happy" skrev han til soundtracket til den animerede film "Despicable Me 2", og det iørefaldende nummer har solgt 7,8 millioner eksemplarer verden over, siden det udkom i november. Som om det ikke var nok, var sangen også nomineret til en Oscar.

Pharrell modtog desuden fire Grammy Awards i år – to for sin optræden på "Get Lucky", en for Album Of The Year for "Random Access Memories" med Daft Punk, og en som Producer Of The Year.
 
"G  I  R  L", er hans første soloplade siden 2006 og udkom i marts. Siden udgivelsen har den modtaget fornemme anmeldelser. NME kaldte det "giddy and breathless", Mojo og Time Out kårede begge "G I R L" som ugens album, og sidsnævnte gav den mærkatet som et af årets bedste udgivelser. Både The Times og det franske dagblad Le Nouvel Observateur vurderede, at "G I R L er det 21. århundredes 'Thriller'". GAFFAs Sohail Hassan gav det seks stjerner under overskriften "Velfortjent verdens største lige nu".


Billetsalget til koncerten starter fredag 23. maj kl. 10.00 via livenation.dk og billetnet.dk. Der vil være Coop og Jyske Bank presale fra torsdag 22. maj kl. 13.00 og 20 timer frem.

Se musikvideoen til Pharrells seneste single, "Marilyn Monroe":


ANNONCE