Nyhed

Spøgelser på førstepladsen

I denne uge rammer en række nye udgivelser den danske albumhitliste

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge sker der for alvor noget på albumhitlisten. Der er hele fire nye tilkommere i top 10. 

Coldplay er tilbage, sådan som vi kender dem, på deres seneste udspil, "Ghost Stories". Det er årets hurtigst sælgende album, og det stryger da også direkte ind på 1. pladsen af den danske albumt top 10. GAFFAs Michael José Gonzalez bød Coldplay tilbage med fem stjerner og skrev opsummerende i sin anmeldelse: "Ellers er der tale om en overvejende smagfuld og helstøbt plade, der i den grad bringer bandet tilbage på rette spor og udstiller dets mange kvaliteter."

Dermed ryger Michael Jacksons posthumt udgivne "Xscape" ned på en 2. plads, mens Savage Rose debuterer på 3. pladsen med "Roots of the Wasteland". Blomsterbørnene skubber således Rasmus Seebach ud af top 3, hvor han ellers solidt har regeret hele året. 

Selvom GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr ikke synes, at Kidd er helt så sjov mere - og derfor gav rapperen én enkelt stjerne for hans andet udspil "Kiddæssancen" - lander han på en 6. plads. Bag ham kommer Wafande med sit nye album, "Nyt Land", på 7. pladsen.

På Track-hitlisten er Joey Moe tilbage. Han stryger ind på 1. pladsen med sin single, "Million". I skarp konkurrence lægger Burhan G sig med sit nummer "Karma", som har en gæsteoptræden fra L.O.C. Brandon Beal twerker som Miley på 3. pladsen. 

Til gengæld ligger han på 1. pladsen over mest streamede sange i Danmark. Beal er netop blevet annonceret som support til Lukas Grahams kommende lille Danmarksturné, og mon ikke publikum tager godt imod ham nu, de kender i hvert fald højest sandsynligt én af hans sange.

Se alle de officielle danske hitlister her.

ANNONCE