Nyhed

Twitter vender tilbage til musik?

Twitter vil måske atter prøve kræfter med musikken, efter Twitter Music floppede fælt

I marts måtte Twitter opgive Twitter Music, efter at det havde vist sig at være et flop. Nu tyder noget på, at Twitter alligevel ikke er færdig med musik. Man pønser nemlig på at opkøbe lyddelingstjenesten Soundcloud, der beskriver sig selv som lydens svar på YouTube. Det melder tech-sitet re/code, som har talt med kilder tæt inde på begge selskaber.

Twitter har været under kritik for at udvikle sig for langsomt i forhold til sine brugere, og det mulige opkøb kan ses som et forsøg på at følge med tiden. Soundcloud anslås at have 250 millioner brugere, og det vil derfor kunne styrke Twitters position på markedet. Lyddelingstjenesten er dog langtfra billig. Den vurderes af Wall Street Journal til at være fire milliarder kroner værd og vil derfor være Twitters dyreste køb til dato, hvis opkøbet bliver en realitet. 

Dermed melder Twitter sig i den generelle oprustning, der sker blandt de sociale medier. Mark Zuckerberg har blandt andet annonceret, at Facebook snart er klar med en konkurrent til app'en Snapchat, som Zuckerberg tidligere i år desperat prøvede at købe for cirka 16 milliarder kroner. Derudover har Facebook allerede opkøbt Whatsapp og Oculus VR, mens Google meldes i gang med et muligt opkøb at Twitch.tv.

Der er med andre ord rift om at aktivere brugere verden over og definere, hvordan mellemenneskelig kommunikation og oplevelsen af lyd og billeder skal foregå i fremtiden. 

 

ANNONCE