Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Om du er til blod, rock eller folk, så har weekenden lidt af det hele at byde på

Det er ikke kun de sidste par ugers vejr, der har indvarslet foråret. Det er også begyndt at kunne tydes ud af de danske spillesteders programmer. Antallet af danske kunstnere på forårsturné er støt stigende, og det er bestemt ikke en dårlig ting. Lad os få gang i foråret, lad os få skruet op for varmen, så vi kan hengive os til sommerens sol. 

Denne weekend byder på storladen poprock, bloddryppende splatter-musical, syrerock, poppet dance og udenlandske singer-songwriters. Hvis det stadig blæser for meget, kan du meget vel søge ly i spillestedernes mørke og blive varm i kroppen af tonerne, der strømmer ud over scenekanten. 

TORSDAG DEN 20. MARTS


Fredericia:

Lizzie - en rockmusical, Fredericia Teater, klokken 19.30 

Føler du dig blodtørstig, samtidig med at du har lyst til at høre høj rockmusik? Så skulle du måske overveje at kigge forbi Fredericia Teater, der har premiere på rockmusicalen Lizzie. Den handler om den amerikanske dobbelt-øksemorder, Lizzie Borden, der i slutningen af 1800-tallet var centrum for en af Amerikas mest omtalte mordsager. Det er en hårdtrockende splatter-musical, som byder på gys og grin - og selvfølgelig masser af god musik. Forestillingen spiller til og med 5. juni.



FREDAG DEN 21. MARTS

København:

Ida Corr, Lille Vega, klokken 21.00 (billedet)

Ida Corr er på forårsturné, og med sig i bagagen har hun sit seneste album "Corr Values" fra slutningen af sidste år. GAFFAs Sohail Hassan konkluderede om sangerindens indsats på albummet, at man ikke kunne beskylde hende for ikke at tage chancer. Corr var ikke bange for at gå sine egne veje, og det er der en personlig grund til. Corr fortæller:


"Jeg har gravet dybere denne gang, og jeg har skullet gennem mange processer og skrællet mange lag af, før jeg nåede ind til kernen af min lyd og de historier, jeg gerne vil fortælle. Det er en kerne af kontraster og kompleksiteter. Men det er min kerne. Min musik."

Med sig som suppert har hun aarhusianske Anne Sejer, som netop har udgivet sit debutalbum til fine anmeldelser.

Ida Corr og Anne Sejer spiller også på Viften i Rødovre lørdag.


Aarhus:

Carpark North, Musikhuset Aarhus, klokken 20.00

Der er lagt op til, at taget løftes under storladne poprock-hymners unægteligt ørefængende omkvæd, når Carpark North gæster Musikhuset. Trioen er på Danmarksturné på baggrund af deres fjerde album, "Phoenix", som er blevet lidt af en salgssucces med solid radioplay. Det er over 10 år siden, Carpark North med 180 km i timen parkerede deres karakteristiske og iørefaldende elektroniske rockmusik på toppen af de danske hitlister og airplaycharts. Med sikre publikumshit som "Transparent and Glasslike", "Human", "Best Day", "Wild Wonders", "Shall We Be Grateful" og senest "Army of Open Arms" samt "32" med Stine Bramsen er der lagt op til fest. Carpark North spiller også i Vejle Musikteater lørdag.

Baby Woodrose, Radar, klokken 21.00


Lorenzo Woodrose har stået i spidsen for babyen i 13 år, og det fejrer trioen i år med udgivelsen af et opsamlingsalbum. "Kicking Ass & Taking Names" indeholder singler og b-sider helt tilbage fra bandets spæde start, og i den anledning er Woodrose, Moody Guru og Fuzz Daddy taget på turné i det danske land.

Bandets sidste studiealbum, "Third Eye Surgery", fik en standhaftig thumbs up af GAFFAs anmelder Erik Barkman, der kvitterede med fire stjerner ud af seks: "I rockens omskiftelige verden er det småt med tommelfingerregler, der altid holder stik. Her er én, jeg tror på: Nyt fra Baby Woodrose er godt nyt. Lorenzo Woodrose alias Guf alias noget tredje leverer den psykedeliske vare stort set hver gang. (...) Third Eye Surgery er kort sagt endnu et stærkt album fra dansk syrerocks nestor. Tommelfingerreglen holder stadig." Baby Woodrose spiller også på Kulisselageret i Horsens lørdag.

 


Vordingborg:

 
To nomineringer til det prestigefyldte awardshow P3 Guld er det blevet til. En for lytterhittet "A Kid On the Beach" og en i kampen mod MØ og Panamah over den store P3 Prisen. Førnævnte hit kunne også findes på Hymns' andet album, "Visions", der fik hele fem stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez og beskrivelsen: "Jonas H. Petersens blide stemme folder sig flot ud i musikkens mangfoldige fremtoning, og som om de musikalske kvaliteter ikke var nok, tilbyder 'Visions' også lyrisk tyngde og eftertænksomhed i teksterne". Hymns From Nineveh spiller også på Tapperiet i Køge lørdag.

 

LØRDAG DEN 22. MARTS


Færøsk Musikaften, Operaen på Christiania, klokken 22.00

Operaen på Christiania præsenterer tre færøske kunstnere lørdag aften. Det drejer sig om Lena Anderssen, Knút og Sámal Ravnsfjall & Jóan Jakku Guttesen.

Lena Anderssen har haft stor succes i udlandet - såvel som på Færøerne. Herhjemme blev hendes seneste album "Letters From the Faroes" i 2012 kåret som Ugens Album på DRs P4. Flere af hendes sange er med i amerikanske tv-serier, såsom Felicity, Scrubs og Alias. Hun har været vidt omkring og spillet i Nordamerika og Europa.


Der er et strejf af 70'ernes americana og gospel over Knúts seneste album "On High", men derudover henter bandet inspiration fra en bred vifte af genrer og stilarter. Sangskrivningen er klaver- og guitarbaseret.

De to lokal-legendariske sangskrivere, komponister, solister og forsangere Sámal Ravnsfjall og Jóan Jakku Guttesen har leveret radiohits i flere årtier fra verdenskendte færøske bands som Vágaverk (fo) og Tinganest (fo). Tekster, personlighed og udseende er uden indpakning, ægte, rå og dejlige.

Aarhus:

Ásgeir Trausti, Train, 21.30 (Få billetter tilbage)

Det er sandsynligvis en overstrømmende glad Trausti, der gæster Train. Aftenen forinden har han spillet i et udsolgt Store Vega for første gang. Den islandske singer-songwriter gjorde sit indtog med det melankolsk smukke og meget roste debutalbum "Dyrd I Daudathogn" fra 2013. Teksterne var mestendels forfattet af sangerens 72-årige far, hvilket gav dem en tyngde, man ikke naturligt finder hos en 20-årig debutant.


Med successen steg ambitioner også, og Traustis blik vendt sig mod den store verden. Atter engang har han fået hjælp hos en ældre herre, denne gang den amerikanske musiker John Grant, der også er bosat på Island, som har oversat teksterne fra debutalbummet til engelsk. Det blev til sidste års "In the Silence", om hvilken GAFFAs Pelle Sonne Lohmann bemærkede i sin fire stjerners anmeldelse: "Og ja, ellers er 'In The Silence' helt og aldeles tro over for forlægget, hvorfor den altså står på øm og melodisk folkpop spundet om akustiske guitarer og knitrende elektroniske elementer samt ikke mindst Traustis lyse og imponerende stemme."

ANNONCE