Nyhed

Öresundsfestival er klar med de første navne

Den dansk/svenske festival er nu parat med de første 10 musiknavne

Öresundsfestival er den årlige tilbagevendende danske/svenske musikfestival i Malmö, der præsenterer ny musik, der har en tilknytning til Øresundsregionen. Nu er arrangørerne klar med de første navne til årets festival, som tæller hele ti styks: Baby in Vain, Den Sorte Skole, Helhorse, Karl William, Kill J, Linnea Henriksson, Mont Oliver, OLD, Stereo Explosion og Sleep Party People.

Støjrock, elektro, r'n'b, indie, sludge-metal og dream-pop er hermed noget af det, som man kan forvente at stifte bekendskab med på årets Öresundsfestival. Baby in Vain er blandt GAFFAs "De bliver store i 2014" med begrundelsen "Hvis du godt kan lide medrivende rockkoncerter, der efterlader dig med svedpletter under armene og ringen for ørerne, er det her bandet for dig". Trioen består af pigerne Benedicte Pierleoni, Andrea Thuesen Johansen og Lola Hammerich, der herhjemme er blevet kendte for deres energiske live-optrædener, hvor de giver deres bud på støjrock anno 2014.

Den Sorte Skole er den danske dj-duo, som, med hjælp fra deres visuelle samarbejdspartner Dark Matters, er lidt af nogle enere på den danske musikscene. I går bragte vi et interview med duoen, hvor de blandt andet fortalte, hvad man kan forvente af duoens kommende koncerter, som nu også tæller Öresundsfestival: "En vanvittig rejse for øjne og ører. Vi har visuals med fra Danmarks sejeste visuelle trekløver af en sperm-blomst, Dark Matters. De har arbejdet intenst på at løfte deres visuelle fortælling til nye højder, og det har vitterligt været et sindssygt arbejdsridt, vi har gennemlevet sammen. Heldigvis er resultatet enestående, synes vi i hvert fald selv". 


Helhorse udgav i 2012 deres debutplade "For Wolves and Vultures", der har modtaget store roser i både ind- og udland. GAFFA gav debuten fire stjerner. Bandet har blandt andet turneret som opvarmning for Hatesphere i foråret 2012 og spillet både Spot Festival og Copenhell, og i 2013 udgav de deres ligeledes roste andet album, "Oh Death". Til sommer kan du høre Helhorse og deres svar på nordens sludge-metal.

Karl William og Kill J er blandt to er Danmarks mest fremadstormende navne inden for r'n'b-genren, og begge artister spiller både på årets Roskilde Festival og Spot-festival. Nu kan du også opleve dem til maj i Malmö. Af bands, som har base i Sverige, præsenterer festivalen Linnea Henriksson, OLD Explosion, hvor førstnævnte i 2013 blev kåret som "Årets Artist" ved svensk P3 Guld. 

Mont Oliver med rødder i Thisted mikser r&b, hiphop, soul og pop og har fået et stort hit med "Give Me Nothing", der har været P3's Uundgåelige. Gruppen arbejder for tiden på deres debutalbum og spiller, ud over Öresundsfestival, til årets Musik i Lejet.


Sleep Party People er enmandsprojektet af Brian Batz, der i begyndelsen af 2010 fik massiv omtale i forbindelse med debutalbummet "Sleep Party People". Det selvbetitlede debutalbum høstede mange roser og kom efterfølgende på flere "Årets Bedste Album"-lister. GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez gav albummet fem stjerner og skrev "Det er både udfordrende, sine steder decideret gåsehudsfremkaldende og mest af alt pokkers rart at lytte til, og dette stille brag af en debut skal nok få musikelskere med hang til Cat Power, Animal Collective og Under Byens første plader til at klappe begejstret i hænderne." Siden har Sleep Party People udgivet sit andet album "We Were Drifting On A Sad Song", som ligeledes fik fem ud af seks stjerner af GAFFA. 

Öresundsfestival afholdes den 30. og 31. maj på venues i og omkring Folkets Park i Malmö.

Billetterne til årets festival findes via GAFFA Live.


ANNONCE