Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Læn dig tilbage og lad op til weekenden med en oversigt over koncerter

Weekenden nærmer sig, og GAFFA vil gerne være behjælpelig med at give dig et overblik over de koncerter, som vi mener, du bør tjekke ud. Netop i denne weekend er der rig mulighed for at trække sig selv op til at fare ud af døren og opleve nogle spændende koncerter. Se med i guiden nedenfor.

TORSDAG DEN 13. NOVEMBER

København:

Tune-Yards, Lille Vega

Den amerikanske sangerinde med det borgerlige navn Merrill Garbus lavede sin debut i 2009 med albummet "Bird-Brains", som fik fire stjerner af GAFFAs anmelder. Tune-Yards er altså et alias for et enkvindesband, som både kan skrive sangerinde, sangskriver og multiinstrumentalist på CV'et. Hun udkom med sit seneste udspil "Nikki Nack" i år. Koncerten starter kl. 22, men varmes op med en gratis filmvisning bestående af to film fra kl. 20 i forbindelse med CPH:DOX-dokumentarfilmfestivalen. De to nye film omhandler amerikanske subkulturer og hedder henholdsvis "Buffalo Juggalos" og "Baltimore, Where You At?"

Aarhus: 

Iron & Wine solo, VoxHall

Det amerikanske indiefolk-navn spiller i Aarhus i aften, denne gang med sanger, guitarist og sangskriver Sam Beam alene på scenen, og dørene åbner klokken 20.00. Bandet debuterede i 2002 med albummet "The Creek Drank The Cradle", der af flere medier blev kaldt for årets bedste album. Seneste og femte album fra gruppen er det anmelderroste "Ghost On Ghost" fra april sidste år. Her finder man numre som "Caught In The Briars" og "Grass Widows".

 

 

Herning:

Bernhoft, Fermaten

Den norske sanger, sangskriver og guitarist Jarle Bernhoft er berømt for sit one man band, hvor han looper (altså liveoptager) det, han spiller og lægger lag på lag af sig selv oven på hinanden. Han har netop givet koncert på Train i Aarhus. Se liveanmeldelsen her. Han er nu bosat i New York, men er i gang med sin Danmarksturné, der består af fire koncerter. I aften optræder han med sin anden koncert i Danmark. Fredag spiller Bernhoft i Nordkraft, Alborg og slutter af lørdag på Posten, Odense.

Holstebro:

Carpark North, Holstebro Musikteater (turnéstart)

Det danske rockband Carpark North kom på gaden med deres album "Phoenix" sidst i januar i år. De spillede blandt andet i sommer på årets Grøn Koncert, hvor Nik og Jay gæstede dem på scenen og sang med på nummeret "You're My Fire" – netop fra det nyeste album. Efterfølgende kom en højgravid Stine Bramsen også på scenen og sang duet med Carpark North-forsangeren Lau Højen. Det sker næppe i denne omgang, men Carpark North kan også alene. De spiller i aften klokken 20.00 i Musikteateret, Holstebro og giver koncerter rundt omkring i landet indtil den 6. december. Se turnéplanen her.

 

 

FREDAG DEN 14. NOVEMBER

København:

Common, Store Vega

Den amerikanske rapper Common, med de ofte følelsesladede tekster, er med det nye album "Nobody's Smiling" i rygsækken klar til at indtage Vega. Commons musikalske karriere strækker sig over ti studiealbum og to Grammyer og respektindgydende samarbejder med Kanye West og Soulquarians. Det er dog ikke kun den musikalske karriere, der har banet vejen til succes for den anerkendte rapper. Sideløbende har Common haft adskillige filmroller og roller i amerikanske tv-serier.

Vinnie Who, Bremen Teater

Elektrodiskodrengen Vinnie Who er på vej med en opfølger til sit andet album, "Midnight Special" fra 2013. Albummet udkommer i begyndelsen af 2015, og samtlige numre fra albummet kan du høre, hvis du går til hans koncert på Bremen Teater. Koncerten er en del af filmfestivalen CPH:DOXs AUDIO:VISUALS-koncertrække, hvor Vinnie Who, der lyder det borgerlige navn Niels Bagge, er blevet sat sammen med den visuelle kunstner Christine Hvidt Grønborg.

 

 

Aarhus:

Ane Brun, VoxHall

Den norske sangfugl Ane Brun sluttede sidste år af med at gøre status ved at udgive et udvalg af ti års arbejde på de to album "Songs" og "Rarities". I den anledning er hun nu draget på turné. "Songs & Rarities Solo Acoustic Tour" fortsætter nemlig fejringen - denne gang live. Brun er solo af sted og kun bevæbnet med akustisk guitar og sin stemme. Fredag den 14. november står VoxHall i Aarhus for skud, og lørdag den 15. november bliver det DR Koncerthuset i København.

Herning:

Folkeklubben, Fermaten

Vesterbro-trioen Folkeklubben er efter gennembruddet med "Fedterøv" fra debut-ep'en "Popsang" fra 2012 og debutalbummet "Nye Tider" fra 2013 – med radiohittene "Tænker Tit", "Bagmænd og Supertanker" – aktuelle med deres andet album "Danmarksfilm". Albummet udkom den 13. oktober, og GAFFAs Espen Strunk var imponeret og gav fem stjerner. Folkeklubben alias Kjartan Arngrim, Rasmus Dall og Rasmus Jusjong spiller også i VoxHall lørdag den 15. november.

LØRDAG DEN 15. NOVEMBER

p>

The Asteroids Galaxy Tour, Atlas

Den danske duo The Asteroids Galaxy Tour er aktuelle med deres tredje album, "Bring Us Together", som GAFFAs anmelder tildelte fire stjerner under overskriften "Endnu en luksuriøs rundtur i det ydre såvel som det indre rum med Lars og Mette". Gruppen blev dannet i 2007 og udkom med debutalbummet "Fruit" i 2009. De spiller i Atlas kl. 20.00. Gruppen giver også koncert i Jazzhouse i København 14. november, men her er der udsolgt.

Herning:

Mew, Fermaten 

I det sidste årti har Mew gjort sig bemærket som et af de største rockbands på den danske musikscene. Bandet har vundet adskillige Steppeulvs priser, Danish Music Awards, MTV Awards, GAFFA-priser, er blevet kåret til at have udgivet årets album i flere medier, har solgt hundredtusindvis af plader samt modtaget guldplader og platinplader for deres salg blandt andet i Danmark. I weekenden spiller Mew også i Pumpehuset torsdag den 13. november og den 14. november, men koncerterne er udsolgt.

SØNDAG DEN 16. NOVEMBER

København:

Jungle, Vega

Søndag aften er det den engelske electrosoul-duo Jungles tur til at træde op på scenen med deres yderst dansevenlige sange. Jungle er relativt nye, eftersom de kun har eksisteret i et års tid. De har udgivet ep'en "Heat" og nogle singler, men alligevel har de formået at skabe af opmærksomhed gennem musikken. I begyndelsen af deres karriere var de meget hemmelighedsfuld og kaldte sig blot J og T. Det er dog nu kommet frem, at deres rigtige navne er Josh Lloyd-Watson og Tom McFarland

Udsolgte koncerter:

Mew spiller på Fermaten i Herning, men også i Pumpehuset 13. november og Train 14. november. Begge koncerter er udsolgt.

The Asteroids Galaxy Tour giver også koncert i Jazzhouse 13. november, men her er der også udsolgt.

ANNONCE