Nyhed

Lyt: 11 essentielle i november

Månedens varmeste sange, du SKAL høre

Vi er i gang med en ny måned, og traditionen tro bringer vi her en guide med månedens 11 varmeste numre, du SKAL høre.

Thom Yorke – A Brain In A Bottle

Som det sig hør og bør i tidens foranderlige pladeindustri, smed Radiohead-frontmanden Thom York sit nye soloalbum Tomorrow's Modern Boxes på nettet uden varsel. Albummet ligger i naturlig forlængelse af de elektroniske øvelser fra solodebuten The Eraser og sidste års Amok-album med Atoms For Peace.

Communions – So Long Sun


Tidligere på året debuterede det københavnske punkorkester Communions med ep'en Cobblestones, og ligesom hos artsfællerne i Iceage er de ude i en rivende musikalsk udvikling på deres nye udspil. For på den nye single So Long Sun har de omfavnet en højstemt og solfalmet lyd, der sender tankerne hen til The Stone Roses debutalbum og Liverpool-gruppen The La's. 

Queen - There Must Be More to Life Than This (feat. Michael Jackson)


Selvom Freddie Mercury døde i 1991, har det ikke skortet på liv i Queen-sammenhæng, og i starten af november udsendes endnu et opsamlingsalbum, der denne gang indeholder tre "nye" sange. Blandt dem er There Must Be More To Life Than This, der er en duet med en anden afdød gigant, nemlig Michael Jackson. Den 15. februar næste år gæster Queen med Adam Lambert på vokal i øvrigt Jyske Bank Boxen i Herning.

Elliphant – One More (feat. MØ)


Den svenske popsangerinde Ellinor Olovsdotter er under kunstnernavnet Elliphant ved at få godt hul igennem til udlandet, og med hendes nye singleudspil One More burde vi danskere i hvert fald begynde at lytte bedre efter, for sangen gæstes af vor fremmeste popfornyer, Mø.

AC/DC – Play Ball


De australske rockgiganter AC/DC er i december klar med deres sekstende album Rock Or Bust, der er deres første udspil siden Black Ice fra 2008 og bandets allerførste uden andenguitaristen Malcolm Young, der er langtidssygemeldt. At dømme ud fra første smagsprøve Play Ball lyder det dog ikke overraskende meget som AC/DC.

Lorde – Yellow Flicker Beat


Den 17-årige New Zealandsk sangerinde slog så effektivt igennem med sidste års Pure Heroine album, at hun ikke bare høstede en favnfuld af Grammy-, Billboard- og MTV-priser, men også stod i front for et gendannet Nirvana tidligere på året. Nu er hun aktuel med singlen Yellow Flicker Beat taget fra soundtracket til den nye Hunger Games-film.

Aretha Franklin – Rolling In The Deep


Den 72-årige soul-dronning Aretha Franklin har netop udsendt albummet Sings The Great Diva Classics, der er lavet i samarbejde med blandt andet André 3000 fra Outkast og produceren Babyface. Førstesinglen er en coverversion af Adeles tre år gamle hit Rolling In The Deep, der også indeholder en reference til klassikeren Ain't No Mountain High Enough.

The Black Keys – A Girl Like You


Da den NorthSide-aktuelle Ohio-duo The Black Keys for nylig besøgte Jimmy Fallons Tonight Show, havde de en musikalsk overraskelse med i form af en coverversion af Edwyn Collins 1994-hit A Girl Like You. Sangen er ikke at finde på bandets seneste album Turn Blue fra tidligere i år og formodes snarligt at blive udsendt som b-side.

The Who – Be Lucky


I år fejrer The Who 50 års fødselsdag med opsamlingsalbummet Who Hits 50!, der ud over en lang række klassikere også indeholder bandets første nye sang i otte år, Be Lucky. I den muntre sang sender de to originale medlemmer Roger Daltrey og Pete Townshend både tekstmæssige referencer til Daft Punk og AC/DC.

Trent Reznor & Atticus Ross - The Way He Looks At Me


Nine Inch Nails-frontmanden Trent Reznor og samarbejdspartneren Atticus Ross forsætter deres Oscar-vindende samarbejde med filminstruktøren David Fincher på scoret til den kommende film Gone Girl. Et af de dessiner, instruktøren gav Reznor og Ross var, at de skulle lade sig inspirere af den skrækkelige musik, der høres på skumle massagekliniker.

Baby In Vain – The Nile Song


Mens vi venter på fremgravede femtende udspil The Endless River fra Pink Floyd, skruer vi tiden tilbage til 1969, hvor bandet udsendte deres tredje album More, for skæring nummer to derfra, The Nile Song, blev for nylig fortolket på fræsende vis af den fremadstormende pigetrio Baby In Vain i en optagelse af P6 Beat.

ANNONCE