Nyhed

Elektronika-pioner og Björk-producer er død

Mark Bell, kendt fra blandt andet elektro-duoen LFO, er gået bort

Den britiske elektronikamusiker og producer Mark Bell er død, fortæller hans pladeselskab, Warp Records. Bell døde i sidste uge som følge af komplikationer i forbindelse med en operation.

Mark Bell var med sit band LFO med til at sætte acid house og IDM på det musikalske landkort i slutningen af 80'erne og i de tidlige 90'ere. Senere blev han især kendt for sit mangeårige samarbejde med Björk. Også Depeche Mode har han arbejdet sammen med.

Karrieren startede, da han sammen med Gez Varley dannede LFO 1988. Sammen med acts som Autechre og Richard D. James, der ligeledes blev udgivet på Warp, blev de toneangivende på ravescenen. LFO havde som de første fra Warp et nummer på den britiske top 20. Nummeret havde bandets navn og gik ind på 14. pladsen i 1990. Videoen til nummeret blev i øvrigt instrueret af Jarvis Cocker fra britpop-bandet Pulp.


I 1996 forlod Varley LFO, og Bell fortsatte bandet på egen hånd. I 1995 var Bell ligeledes begyndt at producere og havde fået kontakt til Björk, som han producerede nummeret "I Go Humble" for. Det nummer blev udgangspunkt for et årelangt samarbejde fra 1997-albummet "Homogenic" til og med hendes seneste album "Biophilia" i 2011, og Bell har også optrådt med Björk live på to turnéer, der blandt andet bragte dem til Skanderborg Festival 1998 og Roskilde Festival 2007. I 2001 producerede Bell desuden Depeche Modes album "Exciter".

Nyheden om Mark Bells død har medfødt mange reaktioner fra musikere og musikelskere på de sociale medier. Blandt andre Björk har reageret. I går morges, inden nyheden om hans død blev offentlig, postede hun Bells 1995-remix af sit nummer "Possibly Maybe" på Facebook. Kort tid efter delte hun LFO's "Love Is the Message", og nu har hun fulgt op med ordene:

"Jeg elsker dig, Mark og føler mig velsignet ved at have lavet så meget musik med dig. Må dit hypersensitive væsen blomstre smukt, og hvor du end befinder dig nu, så håber jeg, at du har gode højtalere."


Det er ikke offentliggjort, hvor gammel Mark Bell blev.

Se musikvideoen til Björks "Jóga", co-produceret af Mark Bell, og LFO's musikvideo "LFO", som nævnt instrueret af Jarvis Cocker.

 


 

 

ANNONCE