Nyhed

Kesha sagsøger producer for seksuelle overgreb

Popstjernen udtaler, at produceren har misbrugt hende seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmæssigt i næsten et årti

Den 27-årige amerikanske sangerinde Kesha har indgivet retssag mod produceren Dr. Luke. Hun hævder, at han har begået "seksuelt, fysisk, verbalt og følelsesmæssigt overgreb" på hende i næsten et årti, hvilket nu har "sat hendes liv på spil" ifølge søgsmålet. Det skriver rollingstone.com.

Produceren Dr. Luke har blandt andet samarbejdet med Kelly Clarkson, Backstreet Boys, Pink og selvfølgelig Kesha. Luke har optrådt med Saturday Night Live-bandet i ti sæsoner indtil 1997, og i 2009 blev han udnævnt til at være blandt de ti bedste producere i årtiet af det amerikanske musikmagasin Billboard. 

Ud fra søgsmålet lyder påstanden, at Dr. Luke, hvis rigtige navn er Lukasz Gottwald, begyndte seksuelle tilnærmelser mod Kesha, da hun var 18 år, hvilket var i forbindelse med deres første underskrevne samarbejdskontrakt. Og han skulle angiveligt have tvunget hende til at tage narkotika og drikke alkohol for at sænke hendes hæmninger. Kesha har derfor bedt dommeren om at løsrive hende fra den nuværende kontrakt med Dr. Luke.

Kesha beskriver eksempler på overgreb

Popstjernen beskriver nogle eksempler på episoder, hvor hun blev udsat for seksuelle overgreb. Hun hævder, at Luke på et tidspunkt fik hende til at sniffe et stof, før check-in på et fly, hvorefter han misbrugte hende seksuelt, mens hun var bedøvet.

Ved en anden episode skulle han have givet hende sovepiller, hvor hun vågnede den efterfølgende dag nøgen i producerens seng uden nogen idé om, hvordan hun var havnet der. Kesha mindes også en hændelse, hvor Dr. Luke angiveligt har forsøgt at slå hende voldsomt, hvilket opfordrede hende til at løbe barfodet ned ad Pacific Coast Highway i Californien og gemme sig i bjergene.

Keshas advokat Mark Geragos udtaler: "Denne retssag er en helhjertet indsats fra Kesha for at genvinde kontrollen over sin musikkarriere og sin personlige frihed efter at have lidt i ti år som offer for mental manipulation, følelsesmæssigt misbrug og seksuelle overgreb i hænderne på Dr. Luke."

Samme dag som Kesha indgav søgsmålet havde Dr. Luke også indgivet en retssag, hvor han beskylder Kesha for bagvaskelse og at have brudt kontrakten. Produceren påstår, at Kesha har opdigtet episoderne, og at hun havde truet med at dele løgnene med en blogger. Og så hævder han, at han har haft en kopi af Keshas søgsmål for måneder tilbage, hvor Kesha og hendes mor forsøgte at afpresse ham til at løsrive hende fra kontrakten.

"Vi er overbevidste om, at Dr. Luke vil sejre i sagerne, og at vores klient vil blive tildelt en betydelig erstatning for denne ondsindede adfærd," siger Dr. Lukes advokat.

Kesha og Dr. Luke har i flere måneder haft stridigheder omkring sangerindens fremtidige musikkarriere. Dog har Keshas fans støttet op om hende og startede en underskriftsindsamling for at befri hende fra kontrakten med Dr. Luke.

"Jeg føler, mine fans er virkelig beskyttende overfor mig. De ønsker bare at se mig udvikle mig som kunstner, hvilket jeg er enig i. Forhåbentlig vil jeg i fremtiden være i stand til at skrive en ballade eller en mere sårbar sang," fortalte hun Rolling Stone i oktober sidste år.

Se videoen til 3OH!3's sang "My First Kiss" featuring Kesha.

 

 

 

 

ANNONCE