Nyhed

Led Zeppelin taber Stairway To Heaven-retssag

Der er faldet dom i første omgang af plagiat-sagen, der vedrører bandets største hit

Billboard kan i dag berette, at Led Zeppelin har tabt første omgang af retssagen, hvor de har forsøgt at forsvare rettighederne til deres største hit, "Stairway To Heaven".

Jimmy Page har tidligere fortalt om, hvordan sangen blev til i en afsidesliggende hytte i Wales i 1970. Nu viser det sig, at det måske ikke er den skinbarlige sandhed.

Bandet Spirit turnerede nemlig med Led Zeppelin i slutningen af 60'erne, og de hævder, at kollegaerne i Led Zep tog for sig af både melodilinjer og riff fra deres turné-partnere.


Nu afdøde Randy Craig Wolfe, der var et af Spirits originale medlemmer, var af den opfattelse, at Page og co. havde stjålet introen fra "Taurus", en af Spirits sange fra 1968. Hans advokat har udtalt sig om retssagen:

– Idéen bag dette er at sikre, at Wolfe får copyright på "Stairway To Heaven". Det er på tide.

I et interview med Listener Magazine før sin død sagde Wolfe følgende:


– "Stairway To Heaven" er plagieret. Drengene tjente millioner på den, og de sagde hverken tak eller tilbød at give os nogle penge for den. Det har naget mig i alle disse år. Måske deres samvittighed vil få dem til at gøre noget ved dem en dag.

Nu er der imidlertid faldet dom i sagen, men Led Zeppelin er ikke helt enige i domsafsigelsen. Jimmy Page har udtalt til magasinet Liberation:

­– Det er noget Pis! Jeg har ikke yderligere kommentarer.


Mener du, der er tale om plagiat? Bedøm herunder: 


ANNONCE