Nyhed

Chase & Status giver dansk intimkoncert

Dj-duoen, der tidligere har spillet på Orange Scene, kan opleves på et meget mindre sted i januar

Den engelske dj-duo Chase & Status giver koncert i Amager Bio 30. januar 2015. Det er et noget mindre sted, end da de sidst besøgte Danmark, nemlig på Roskilde Festivals Orange Scene i 2013. Duoen skulle også have været hovednavn på den nystartede Corabelle Festival i august, men festivalen blev desværre aflyst grundet manglede billetsalg. Nu kan de skuffede fans, der trods alt havde købt billet – det var der dog cirka 5000, der havde gjort ifølge arrangøren Roskilde Festival – så få en slags erstatning i Amager Bio.

Pharrell Williams har kaldt dem "de mest interessante producere i England", og Rihanna har udtalt, at de udgør rygraden på hendes "Rated R"-album. Bag kunstnernavnene gemmer sig de to dj's Saul Milton (Chase) og Will Kennard (Status). De to fandt sammen for ti år siden på Manchesters universitet om deres fælles interesse for drum'n'bass. Chase & Status begyndte at optræde som dj-duo, og i 2008 albumdebuterede de med "More Than Alot", der rummede alt fra dubstep til hiphop. Albummet blev opdaget af blandt andre Snoop Dogg, der samplede deres sang "Eastern Jam" og gjorde den til "Snoop Dogg Millionaire".

I 2011 fulgte albummet "No More Idols", der blev gruppens internationale gennembrud, og samme år afholdt duoen en meget rost koncert på Roskilde Festivals nu nedlagte Cosmopol-scene. Ved den lejlighed gav Chase & Status interview til GAFFA TV, og du kan se interviewet nedenfor. På "No More Idols" medvirkede prominente gæster som Dizzee Rascal, White Lies, Tempa T samt Cee-Lo Green fra Gnarls Barkley og Goodie Mob, og albummet fusionerede drum'n'bass med både hiphop, indierock, soul og meget mere, alt efter de forskellige gæsters bidrag. I hjemlandet nåede albummet en andenplads på hitlisten, og den har solgt dobbeltplatin.

Da dj-duoen sidste år vendte tilbage til Roskilde med det nye album, "Brand New Machine" i ryggen – et album, der også nåede en andenplads på den britiske hitliste – var festen opgraderet til Orange Scene efter midnat, men nu vender de to altså tilbage til intime rammer, i Amager Bio, hvor Chase & Status vil optræde med den faste samarbejdspartner MC Rage som indpisker i front.

Inden Chase & Status går på, vil den britiske dj Kove varme op. Bag kunstnernavnet gemmer sig 24-årige James Rockhill, og han brød igennem tidligere i 2014 med remixes af blandt andre John Newman og Bastille, remixes, der har millioner af hits på YouTube. 

Billetsalget starter i dag klokken 10 via Billetnet.dk.

Se GAFFA TV's interview med Chase & Status:

 

 

 

ANNONCE