Nyhed

Følg turnéaktuelle Nørlunds karriere i ny musikvideo

Den danske sanger, sangskriver, producer og pladeselskabschef har lavet ny musikvideo, hvor vi får indblik i hans musikalske livshistorie

Nikolaj Nørlund lader os komme med på sidelinjen, når han visualiserer nye som gamle klip fra sit musikalske liv i sin nye musikvideo "12.000 km". Videoen strækker sig fra hans tid i bandet Trains and Boats and Planes i start-90'erne og helt frem til hans optræden på Roskilde Festivals Arena Scene denne sommer. Nørlund besøgte i øvrigt GAFFAs stand sammen med Ulige Numres forsanger Carl Emil Petersen på Roskilde Festival, som du kan læse om her. Ikke nok med at han i dag som 49-årig kan præsentere ny musikvideo, så kan du også forberede dig på en turné til oktober.

I samspil med musikvideoen illustrerer sangen "12.000 km" en rastløs karakter. Tilbage i 1996 lavede Nikolaj Nørlund sit solodebutalbum "Navnløs", som var hans meget roste fortolkning af Michael Strunges digte gennem musikken. Det er ikke den eneste gang, Nørlund har arbejdet med lyrikere. På sin nye plade har han således slået pjalterne sammen med forfatterne Naja Marie Aidt, Bjørn Rasmussen samt Peter Laugesen i det kreative tekstværksted.

I marts udkom hans syvende soloalbum "Det Naturlige", hvor singlen "12.000 km" er at finde som første nummer. GAFFA gav albummet fire stjerner, og anmelderen Jan Opstrup Poulsen skrev:


"Det samlede resultat er, at Nikolaj Nørlund igen undgår at gentage sig selv og alligevel lyder helt som Nikolaj Nørlund. Projektet er undervejs en kende kunstfærdigt, men når hans prunkløse melodier falder i et med teksten, opstår der næsten sanselige oplevelser som i den let rockende Smuk Mand." 

Nikolaj Nørlund har også en producerkarriere, hvor han har vundet en DMA som årets producer i 2003, og i 2006 fik han en Steppeulv (også som producer), som bliver tildelt af musikanmeldere fra store danske aviser. Han har været producer på andre kunstneres plader, herunder Superjeg (duo med Peter sommer og Carsten Valentin Lassen), Niels Skousen og Jens Unmack. Dertil modtog han i 2012 Niels Matthiasens kulturpris "Kultur-Niels".

Den danske musiker kan noget helt særligt, når det handler om at gøre musikken original, og det formår han på sin seneste plade:


"Det er en svær kunst at få legesyge melodier og lyrik til at spille sammen, og her er Nikolaj Nørlund bestemt udfordret på Det Naturlige, men der er næppe andre end ham herhjemme, som ville kunne lave dette album," siger GAFFAs Jan Opstrup Poulsen

Vil du høre lyrikken udforme sig i musikken på en original måde? Så kan du komme med på Nikolaj Nørlunds turné, som foregår i oktober. Billetsalget er startet, og du kan se datoerne samt købe din billet via GAFFA Live

Torsdag 16. oktober, Århus


Fredag 17. oktober, Vejle, Bygningen

Lørdag 23.oktober, Åbenrå, Nygadehuset

Fredag 24. oktober, København, Store Vega


Se den nye musikvideo, som ikke er 12.000 minutter lang, men som tager dig mere end "12.000 km" med gennem Nikolaj Nørlunds musikkarriere:

ANNONCE