Nyhed

Hør L:Ron:Harald rappe om den nye skatteminister

Den sønderjyske rapper lavede i sin tid en anderledes valgvideo for at få dagens store ansigt, Benny Engelbrecht ind i Folketinget

I dag præsenterede statsminister Helle Thorning-Smidt for syvende gang en ministerrokade, hvor socialdemokraten Benny Engelbrecht er kommet ind i varmen som ny skatteminister. Men hvordan startede politikerens karriere? I hvert fald blev han valgt ind i Folketinget for første gang i 2007, hvor rapperen L:Ron:Harald lavede en valgvideo til.

Rapperen fra Sønderborg er blandt andet kendt for numrene "Mæ å Min Kadett" og "Langs i Køffenhaun". Han rapper med sønderjysk dialekt, hvorfor sproget til tider kan være svært for alle at tyde.

Introen til sangen starter på ægte sønderjysk manér: "Mojn. Det er L:Ron ved mikrofonen her. Jeg plejer jo mest at tænke på traktortræk og bajere. Men jeg har et budskab her – vi skal have Benny Engelbrecht i Folketinget. Og det kan kun gå for langsomt." 


Rapperen fra Sønderborg hedder borgerligt Lars Jensen og har blandt andet hjulpet Clemens med at få en musikkarriere. Han har gennemført en del uddannelser og afsluttede sin hf-eksamen med 13 i dansk og engelsk. Efterfølgende har han læst på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Dog blev drømmen om at fuldføre uddannelsen slukket for Lars Jensen, da han blev ramt af en psykose. Derfor flyttede han tilbage til sin mor i Sønderborg. I dag bor han i Risskov og er førtidspensionist.

Benny Engelbrecht bor til daglig i Sønderborg, hvilket skaber et tilhørsforhold til L:Ron:Harald. Rapperen mener, at politikerne bruger de fleste ressourcer på hovedstaden, hvorfor der må foretages ændringer. Han udtrykte derfor sin opbakning til Benny Engelbrecht, som skal få de glemte byer på landkortet igen:

"Det skal ske noget nyt, for det kan ikke blive ved. Dybbøl Mølle maler helt ad helvede til. Syd- og Vestjylland bliver overset og glemt, det er københavneri – og det er dælme slemt."


Om du vil grine eller græde over videoen, kan du selv afprøve ved at høre sangen her:

ANNONCE