Nyhed

Guide: Her er det ukendte Smukfest-guld

Her er 10 mindre kendte navne, som du ikke bør misse i Skanderborg

Smukfest har netop offentliggjort sit samlede program. Vi har i den forbindelse bragt artiklen 11 essentielle på Smukfest, og nu følger vi op med 10 mindre kendte bands og solister, der helt sikkert også er værd at tjekke ud på årets festival i Skanderborg.

Læs også disse Smukfest-artikler: 

 
 

Asbjørn


Asbjørn udgav i 2012 sit debutalbum "Sunken Ships" som kun 19-årig. Pladen imponerede, og det gjorde hans performance på Spot Festival samme år også. Det sendte ham til udlandet, hvor han siden har gjort sig bekendt især i Tyskland. Sidste måned kom hans opfølgende album "Pseudo Visions", efter at han havde udgivet et par ep'er af samme navn, hvor både P3 og P6 Beat har spillet flere af hans numre.

Lyt til: "Call Me By My Name"


Astronaut

For Aarhus-kvinteten gælder det om at spille musik, folk kan mærke, og derfor går de også langt for, at det audiovisuelle spiller max. De udgav sidste år deres debut-ep: "A Cloud of Ink", der tydeligt viser, hvor lidt de går på kompromis med det hele. Ep'en er derudover også blevet en del af Nordic Dynamite-projektet, der har til formål at skabe et bedre og større lydformat.

Lyt til: "Imaginary Friend"

Bottled in England


Muligvis Danmarks vildeste drum n'bass duo-lige nu består af August Dyrborg på trommer og Daniel Vognstrup på bas. Drengene har hypet den elektroniske basmusik siden 2009, men fik deres egentlige gennembrud to år senere i 2011, da de gav koncert på Pavillon Junior på Roskilde Festival. Få måneder senere udgav de deres debut-ep "Believe The Hype", der sendte dem på forskellige festivaler i indland og udland. Siden er det blevet til endnu en ep, "Architect" og sidste år udgav de så endelig deres debutalbum "Boy/Lost", der blev nomineret til en GAFFA-Pris som Årets Elektroniske Udgivelse.


Lyt til: "Violence of You"

The Boy That Got Away


The Boy That Got Away blev dannet af Tim Alvin Boström og ungdomskammeraten Matias Bager i 2011, og de to blev senere joinet af Casper Simonsen på trommer. Efter at have spillet landet tyndt gik de i studiet med hensigten om at indspille en ep, men det udviklede sig til at blive deres debutalbum, "The Boy That Got Away" i stedet. Drengene er ikke helt ukendte i bøgeskoven, de spillede nemlig i 2012 som en del af Live Camp, hvor de efterfølgende åbnede i P3 Teltet.   

Lyt til: The Politics


 

Patrick Dorgan

Han har irske rødder, men er oprindeligt fra Valby og gjorde i sine teenageår sig bemærket på den københavnske musikscene. Sidste år udkom så hans debutsingle "On My Way Down", der blev rost af blandt andet P3 og blev gjort til "P3's Uundgåelige". I februar kom hans nyeste single "Marilyn", der ligeledes blev gjort til "P3's Uundgåelige" og efterfølgende har sendt ham på sin første turne i Danmark.


Lyt til: "Marilyn"

 


La Roux

La Roux består af den unge rødhårede brite Elly Jackson og den erfarne producer Ben Langmaid, der i 90'erne var en del af House-douen Huff & Puff. La Roux er inspireret af andre briter såsom Eurythmics og Depeche Mode. I 2009 udkom La Roux' selvbetitlede debutalbum, og sidste år, efter lang ventetid, udgav de efterfølgeren "Trouble in Paradise".

Lyt til: "Bulletproof"

 


Sonja Hald


Kender man ikke til Sonja Hald, vil man blive overrasket over, hvor meget stemmen lyder som en mand, men det er faktisk ikke en kvinde, der gemmer sig bag Sonja. Det gør Jonas og hans venner derimod. Sonja Hald er et anagram for sanger og sangskriver Jonas Dahl. Sonja Hald er dog heller ikke en solist, men en mandlig kvintet fra Aarhus, der sidste år vandt KarriereKanonens finale på Smukfest. Efterfølgende har de været på landevejen sammen med blandt andet Magtens Korridorer og udgivet deres debutalbum "Vækstplanen". I øvrigt giver de gratis koncert på Backstage i Aarhus fredag den 24. april klokken 21.30 og holder releaseparty for førnævnte album samme sted klokken 20.

Lyt til: "Vækstplanen"


 

Snavs

Andreas Holdoe har på rekordtid skabt sig et navn som dj og elektronikamusiker Snavs, hvor han har spillet på adskillige festivaler både i Danmark, men også i dele af Europa. I 2013 udgav han sin debut-ep, "808%", der refererer til den ikoniske trommemaskine TR-808, som har været med til at definere hiphop. Hans navn er ikke blevet mindre kendt af, at kendte dj's som blandt andre Diplo og Flosstradamus har spillet hans remix af "Tremor".


Lyt til: "Luxor"

 


Tove Styrke

Den unge svensker Tove Styrke deltog i talentprogrammet Idol i 2009, hvor hun sluttede på en 3. plads. Og i modsætning til de fleste deltagere i sådanne programmer har hun faktisk formået at få gang i sin karriere. I 2011 udkom hendes debutalbum "Tove Styrke", der efterfølgende er gået platin i Sverige, og i år kommer opfølgeren "Kiddo".

Lyt til: "Borderline"

ANNONCE