Nyhed

Guide til det ukendte NorthSide-guld

GAFFA anbefaler fem mindre kendte navne, du bør tjekke ud

I forbindelse med årets festligheder på NorthSide i Aarhus, hvis fulde program netop er offentliggjort, har vi fundet fem navne, der ikke har fået så stor opmærksomhed, men som vi varmt kan anbefale:

Jack Garratt

Jack Garratt er en ung britisk musiker i midten af 20'erne, som sidste år blev spået af The Guardian til at blive den næste James Blake eller Jamie Woon. Han fik samtidig følgende ord med på vejen:


"Han er dybest set Ed Sheeran, men en Ed Sheeran, der lader til - hvis Garratts seneste single, "The Love You're Given", er nogen sammenligning - at være i stand til at bringe et Pharrell-aspekt til sine indspilninger, men uden et behov for Pharrell som producer"  

Han udgav sidste sommer sin første ep "Remnant" og i år udkom efterfølgeren "Synesthesiac", men til dato har han stadig et debutalbum til gode. 

Følg Jack Garratt på Facebook.


Hør Jack Garratts "Chemical" fra hans seneste ep:

 


The Parov Stelar Band

Marcus Füreder aka Parov Stelar er oprindeligt fra Linz i Østrig. Han optræder med sit band The Parov Stelar Band og som trio The Parov Stelar Trio og er en af pionererne inden for electronic swing.

Han udgav i 2004 sin første ep, "KissKiss", for pladeselskabet Etage Noir, som han selv står i spidsen for. Ep'en gav ham øjeblikkeligt anerkendelse i hele Europa, og med sin 2007-udgivelse, "Shine", blev han af BBC kåret til at være den mest lovende aktive producer i Europa. Siden har han med sit band og sin trio spillet over 600 koncerter verden over, ligesom hans musik er blevet brugt i adskillige tv-serier og tv-reklamer.


Parov Stelar udgiver senere i maj måned sit nye studiealbum "The Demon Diaries".

Følg ham på Facebook og hør hans seneste single "Demon Dance":


Seasick Steve

Steven Gene Wold, som egentlig er Seasick Steves biologiske navn, blev født i 1941 i Californien. Hans kunstnernavn stammer fra en bådtur til København fra Norge, hvor han af en kammerat blev døbt "Seasick Steve", da han, som så mange andre gange, blev ramt af søsyge.

Som lille dreng i 40'erne lærte han at spille guitar af K.C. Douglas, der arbejdede i Wolds fars garage. Den unge Steven Wold stak af hjemmefra allerede som 13-årig i 1954 og rejste rundt i hele USA indtil 1973, hvor han boede på gaden og opsøgte småjobs.


I 80'erne og 90'erne arbejdede han som producer i blandt andet Seattle og var producer for det lokale band, Modest Mouse, der siden har fået kæmpesucces. I 2001 flyttede han til Norge og udgav sit første album "Cheap" og fem år senere i 2006 udgav han sit første soloalbum "Dog House Music", der blev en stor succes især i Storbritannien.  

Steve giver en stor del af sin succes til sin billige og slidte guitar, "The Trance Wonder", som han mener besidder overnaturlige kræfter.

Seasick Steve holder dig dagligt opdateret på Facebook.


Hør "Summertime Boy" fra hans seneste udivelse "Sonic Soul Surfer" fra 2015:

 

 

 


 

Wolf Alice

Wolf Alice er et britisk alternativ rockband, der blev dannet for fem år siden af Ellie Rowsell og Joff Oddie. De udgav samme år, i 2010, deres første ep med titlen "Wolf Alice", der bestod af tre numre. I 2012 fik de selskab af Joel Amey og Theo Ellis, som henholdsvis trommeslager og bassist, hvor de udgav nummeret "Leaving You" på bandets Soundcloud, en sang, der efterfølgende fik spilletid på BBC1.


I oktober 2013 udgav de deres første officielle ep "Blush", og året efter kom "Creature Songs". Deres debutalbum, "My Love Is Cool", udkommer den 22. juni i år.  

Følg rockkvartetten på deres Facebookside.

Se deres musikvideo "Moaning Lisa Smile":


 

 

 

Years & Years


Bag elektroniske Years & Years gemmer trioen Olly Alexander, Mikey Goldsworthy og Emre Turkmen sig. De er et ungt band, der blev dannet i 2010, men trods deres spæde karriere vandt de i januar måned i år den prestigefyldte konkurrence "BBC Sound of 2015" og joiner dermed tidligere vindere såsom Sam Smith, Haim, Ellie Goulding, Adele og 50 Cent.

Trioens første studiealbum rammer gaden den 22. juni i år og er også at finde på Facebook.

Lyt til deres populære single "King", der toppede som nummer et på UK Singles Chart:

Se GAFFAs store artikelsamling om NorthSide med blandt andet guide til både kendte og mindre navne, en playliste med de mest streamede NorthSide-kunstnere og meget mere lige her

ANNONCE