Nyhed

Han bliver stor i 2015: Alex Vargas føler sig mest hjemme på en scene

Vi har mødt den sjælfulde sanger og sangskriver, der kan opleves på Train 9. april

GAFFA præsenterer koncerten "De bliver store i 2015" på Train i Aarhus torsdag den 9. april med De Dødelige, Gregersen, Kill J og Alex Vargas. Op til koncerten præsenterer vi de fire kunstnere, og her gælder det Alex Vargas.

Find billetter til koncerten via GAFFA Live 

Den danske sjælfulde sanger og sangskriver Alex Vargas har skrevet kontrakt med Copenhagen Records. Hans single "Solid Ground", som han præsenterede på videobloggen The Mahogany Sessions, er netop udkommet i Danmark. Han er for tiden til at finde i sit studie på Harrow Road i London, ikke langt fra det ikoniske lyskryds fra Beatles elvte album, hvor han arbejder på sit første soloalbum. Når han ikke er i sin hjemby London, turnerer han rundt i storbyer som New York, L.A. og München. Den 9. april kan du opleve hans intense performance på Train i Aarhus.  

I 2005 forlader 17-årige Alex sin mors rede i Hørsholm for at forfølge sin musikalske drøm i London. Han havde besøgt byen, da han var 14, og forelskede sig i mængden af mennesker. Efter lidt tid på Aurehøj Gymnasium beslutter han sig for at tage springet, droppe ud og flytte væk med sin manager. Nu skriver han sange sammen med sin ven og producer Tommy Sheen.

Hvornår opdagede du kærligheden til musikken?

- Jeg har altid haft musik omkring mig, da min far er musiker. Når jeg var hos ham, var der altid musik i hjemmet. Han gav mig de første vigtige albums og bidrog til min musikalske opdragelse. Det har altid været store stemmer, som har fanget min opmærksomhed – blandt andet Michael Jackson.

Vargas' musikalske karriere starter allerede, da han som teenager får en rolle i Sebastians musical "Skatteøen", som bliver opført på Folketeatret. "Min stedfar fandt et udklip i en artikel, som ledte efter en ung, spinkel dreng med krøllet hår, så der passede jeg perfekt ind," fortæller han. Efter rollen vil han være skuespiller, men da han får en guitar i fødselsdagsgave og begynder at skrive sange, ændrer planerne sig.

I 2008 er Alex med til at forme bandet Vagabond, som udgiver deres Xenomania-producerede debut-album i 2009. Før det spiller han en masse solo-shows og har blandt andet et residency på 12 Bar Club i Denmark Street.  

- Jeg begyndte at arbejde med en producer, som hedder Brian Higgins fra Xenomania, som har udgivet Pet Shop Boys, Girls Aloud og Sugababes. Jeg så det som en mulighed, men blev lovet nogle ting, som ikke blev holdt. Tre år efter endte jeg med at skride, starte forfra, og komme så langt, som jeg er nu.

Derefter begynder du at arbejde med Above and Beyond. Hvordan udviklede din interesse sig fra trance til pop?

– Jeg skulle betale min husleje, og hvis jeg kan gøre det ved at synge i stedet for at arbejde på en bar, så gør jeg klart det. Musikken startede ud med at være akustisk og minimalistisk, men bevægede sig senere ud i noget trance. Det startede som et pengejob, men jeg blev virkelig glad for dem som mennesker! De tager sig af folk, som arbejder for dem og med dem. Deres album er nu færdigt, og jeg er ikke med på turné, da det er ren og skær dj-rave. Men jeg har besøgt dem i New York og L.A.

Sideløbende bliver dit første mini-album "Howl" udgivet af Tiger Music. Kan du fortælle lidt om oplevelsen?

- Jeg var rædselsslagen! Jeg havde ikke udgivet noget i lang tid, men havde behov for det. Jeg forventede ikke, at det skulle sælge millioner. Ep'en har solgt nogle tusinde eksemplarer og gjort et godt stykke arbejde. Kort efter satte Tommy og jeg os ned og lavede vores lektier i eget tempo. Vi begyndte at studere produktion.

Hører man Vargas' sange, kan man ikke lade være med at gå ud fra, at der gemmer sig en romantisk sjæl bag stemmen.

- Jeg føler de samme følelser som alle andre. Jeg snakker om dem så ærligt som muligt i mine sange, hvilket er nemmere, end hvis jeg bare skulle sige det. Sangene indeholder overdrivelser og overdramatiseringer, som gør noget ved en performance. Jeg startede jo i teatret og var meget forelsket i den kunst. De værktøjer, jeg fik fra det, har jeg taget med mig. Der er intet sted, jeg føler mig mere hjemme end på en scene.

Kommer inspirationen fra kærligheden til kunsten eller fra romantiske forhold?

- Jeg ved, at jeg skriver en masse kærlighedssange, men de er ikke alle til en kæreste eller en elsker.

Kærlighed kommer i mange former.

- Jeg går selvfølgelig og dealer med mine egne ting, men jeg formulerer følelserne på en måde, som ikke er så specifik, at folk føler, at det kun er mig, jeg snakker om. Det er det ikke! Hele magien i sangskrivning ligger i, at folk kan relatere til den.

Hvad kan man forvente på Train?

- Vi kommer til at spille med et set-up, som vi ikke har spillet med i Danmark før. Det bliver kun mig og Tommy Sheen i stedet for et fuldt band.

Har du gode råd til musikere, som vil leve af musikken?

- Det er nemmere at gøre det i Danmark end mange andre steder, og det er slet ikke ment på en nedladende måde! Da jeg boede der, fik man penge af musikerforbundet for at spille på en lille bar. Jeg har haft en musikkarriere i mange år nu uden at være en mega-stjerne på nogen måde. Det hele handler om at finde noget, som man har behov for til et punkt, hvor man bare bliver nødt til det.

Hvem? Alex Vargas er sanger, sangskriver og guitarist. Han voksede op hos sin danske mor i Hørsholm og sin uruguayanske far i København, indtil han selv flyttede til London som 17-årig.

Hvad? Alex' musik kan bedst defineres som white noise soul, da den bærer atmosfæriske støjelementer uden at blive for hård. Kritikeren Paul Lester har blandt andet sammenlignet ham med Steve Winwood og Robert Palmer.

Hvor? Alex' mål er at skulle rejse så meget som muligt. Inden Train i Århus tager han til New York i en uge. Derefter tager han til L.A. og tilbage til Danmark for at spille på Lille Vega og Spot Festival. Permanent bor han i London.

Alex Vargas spiller med De Dødelige, Gregersen og Kill J til koncerten De Bliver Store i 2015 på Train i Aarhus torsdag den 9. april. Find billetter via GAFFA Live

Varm op med "Solid Ground":

ANNONCE