Nyhed

Julian Lennon udgiver rørende hyldestvideo til sin afdøde mor

John Lennons første kone, Cynthia Lennon, døde i går af kræft i sit hjem i Spanien. Hun blev 75 år.

Hun var kendt som kvinden, der først stod i skyggen af John Lennon og siden blev kasseret på det groveste. Alligevel formåede hun at være den af Beatles-konerne, der stod stærkest. Nu har hans ældste søn udsendt en sang, hvor han fremstår som et ekko af farens største øjeblikke.

Sangen spredes i disse timer som en steppebrand på nettet og hedder Cynthia Lennon – In loving Memory.

Her synger Julian Lennon blandt andet linjerne:

"You never lived a lie, you showed my how to cry"

og lidt efter:

" The life that you embraced

Always let you down

But you're the only one

who stood your ground

No matter what they say"

 

Indtil han simpelt konstaterer:

"You were so beautiful

you were so beautiful

you gave your life for love

I know you're safe above".

 

Cynthia Lennon blev om nogen offer for det massehysteri, som fik navnet Beatlemania. Faktisk var hun en stor hemmelighed i de år, for manager Brian Epstein mente, at med The Fab Four på randen af det globale gennembrud holdt det ikke, at en af stjernerne både var gift og gravid med en søn.

Så mens farmand John aldrig var hjemme, måtte Cynthia tilbringe graviditeten først hos Johns strenge Tante Mimi hjemme i Liverpool, inden hun kunne flytte til London til en lejlighed, der konstant var under opsyn af de mest fanatiske fans. Og mest jaloux.

Cynthia, der opdragede sønnen Julian under de forhold, blev sågar overfaldet så sent som i 1967. Der var de for længst flyttet til et landsted langt udenfor byen. Til et liv, der var særdeles isoleret. Den ene gang, hvor Cynthia ved en fejltagelse fik syre under en fest, var det – som hun skriver i sine erindringer – som "at befinde sig midt i en gyserfilm". Så mens ægtemanden sprængte alle sindets døre og skabte genial musik, blev mor derhjemme og ventede på, at han skulle finde tid til sin familie. Vi ved nu, at han fandt Yoko Ono - og en ny familie.

1967 var også året, hvor hun – der ellers aldrig kom med uden for Englands grænser – sandelig kom med på turen til ashram'en ved Gangesfloden, hvor beatlerne anført af George Harrison og Ravi Shankar skulle realisere sig selv.

De havde mødt en af tidens guruer, Maharishi Mahesh Yogi, som var ved at indtage åbne sind i Vesten med sit Trancendental Meditation-koncept. Det virkede ikke mindst på en ellers skeptisk John, som på vej i flyveren hele vejen hjem fandt, at tiden var kommet til at skrifte over for konen. Så den hårdt prøvede Cynthia måtte lægge øre til samtlige gange, at ægtemanden havde været hende utro. Det var en lang flyvetur, og godt det samme. For det var ikke så få sidespring, der blev fortalt om. Vel at mærke da næste kone, Yoko Ono, var ved at melde sin ankomst i Johns liv.

Cynthia måtte stå model til meget. Hun havde et eventyr på en tur til Italien, og John lagde straks sag an og forlangte skilsmisse. Han havde dog gjort regning uden vært, og da han samtidig gjorde sin japanske kæreste, Yoko Ono, gravid, blev det Cynthia, der endte mede at lægge sag an. Og de fik en skilsmisse, hvor hun forlod ægteskabet med godt en million kroner. Samt en million til Julian.

Hun blev siden gift tre gange, ligesom hun altså i 1978 udgav sine erindringer, der vittigt hed A Twist of Lennon. Hun har siden af og til kommenteret sine år med John Lennon og brugt udtryk som "at det var som at leve på en knivskant" og "at han havde sine dæmoner, som jeg aldrig tror, at han slap af med".

Men hvor hun også ville sige om manden, som hun mødte som teenager, at "jeg tror ikke, at han fattede hvor talentfuld han var".

Cynthia Lennon døde efter, hvad der er blevet kaldt "en kort og heroisk kamp mod kræft".

Se Julian Lennons hyldestvideo her:

ANNONCE