Nyhed

Ny Rihanna-single inspireret af Bruce Springsteen

Den nye sang "American Oxygen" trækker tråde tilbage til firserklassiker med The Boss

Det 65-årige, amerikanske rockikon Bruce Springsteen er formentlig næppe den første, man tænker på, når man vugger med til storsælgende Rihannas reggae-inficerede dansepop. Men ikke desto mindre har Springsteens hitplade "Born in the U.S.A." fra '84 faktisk udgjort en væsentlig inspiration til sangerindens nye single, "American Oxygen."
 
Det fortæller den ene af sangens to bagmænd, Sam Harris, til Billboard. "Jeg kiggede på sange som "Born in the U.S.A." og hele det album. Jeg lyttede meget til Bruce Springsteen, da jeg skrev denne her ("American Oxygen," red.); han har virkelig fat i noget," udtaler hitsnedkeren og fortsætter: 
 
"Han forstår, at der er en stolthed i at leve her i landet. Dette land er fantastisk og har potentialet til at være noget virkeligt utroligt. Men der er en masse problemer, vi ikke anerkender - og det er vigtigt at belyse begge dele. Hvis du kan gøre det i en sang, er det bedst."
 
Rihanna luftede den helt nye sang ved en koncert i Indianapolis i sidste uge. Den 27-årige sangerinde fra Barbados er på trapperne med albummet "R8" og bryder dermed tre års albumtavshed efter "Unapologetic" fra 2012. Hun kunne herhjemme opleves på Roskilde Festival i 2013, hvor GAFFAs udsendte uddelte fire stjerner og en del rosende ord.
ANNONCE