Nyhed

Ny video: LISERSTILLE går gylden fremtid i møde

Det progressive rockorkester italesætter mediernes manipulerende magt i første nummer fra deres kommende album, Empirical Ghost

LISERSTILLE er klar med den første video fra deres kommende, crowdfundede album, "Empirical Ghost", der rammer gaden den 24. april. Se den satiriske, men stadig urovækkende "Gold Future" her forneden.

Den flimrende kameraæstetik er 80'ernes "direct-to-video" film værdig, og stemningen er da mildest talt også ildevarslende. Den er filmet i ét skud i Filmby Aarhus' Studie 2. Kendere af den aarhusianske rockscene vil måske også bide mærke i, at én af sygehjælperne er Stig Gamborg Hansen, forsanger i de lokale rockhelte I'll Be Damned, der også har et album under opsejling.    

"Videoen er et kaotisk narrativ om en læge, der bruger mediernes magt til at sprede sin frygtindgydende forskning i et fremmed væsen," siger instruktør og trommeslager Jon Gotlev.

Det fremmed væsen manifesterer sig videoen igennem svøbt i et gyldent klæde - en reference måske til både sang- og albumtitel - mens vanvittige læger lader megalomanien blomstrer frit foran mediernes rullende kameraer. "Gold Future" viser også LISERSTILLE fra en mere poppet side. Den dramatiske struktur og de bombastiske lydeksplosioner er naturligvis stadig kompetent på plads, men et fængende guitarhook forplanter sig samtidig snedigt i hjernebarken, så man mildest talt kan vågne fra en drøm om natten, mens man ufrivilligt nynner det.  

"Empirical Ghost" er mixet i Seattle af Randall Dunn (Sunn O))), Earth, Sort Sol) og udgives digitalt og som luksuriøs, hvid dobbelt-vinyl af tyske G-Records/Rough Trade den 24. april. Til trods for at den umiddelbare bestræbelse blot var at lave det bedste album muligt til alle de fans, der bakkede op om indspilningen, viser "Empirical Ghost" sig at være mere end blot det. Sanger og pianist Martian Byrial fortæller:

"I et naivt forsøg på "bare at lave en plade" har vi skabt vores mest fortællende og helstøbte værk nogensinde. Det er en strukturelt og lydmæssig ny verden, og Randalls nådesløse prioriteringer har virkelig skabt en rød tråd, der trækker kompositionerne sammen. Det er nærmest frosne billeder fra en voldelig time i verdenshistorie."


Det nye album følges op med en release-koncert, der afholdes på den internationale musikbranchefestival SPOT i Aarhus den 1. maj. Senere på måneden tager LISERSTILLE de nye numre med ud på de europæiske landeveje og kommer blandt andet forbi Tyskland, Østrig, Schweiz og Tjekkiet.

LISERSTILLE udkom i 2013 med "Flight of Belljár", et mini-album, som modtog fire stjerner af GAFFAs musikanmelder Pelle Sonne Lohmann. Han skrev blandt andet: "Flight Of Belljár ligger i naturlig forlængelse af Lis Er Stilles hidtidige værker og er således en massiv og mættet sag med enkelte åndehuller hist og her – bandets episke format fornægter sig ingenlunde, og man dyrker fortsat den progressive rock med en inderlig og oprigtig kærlighed, det er svært ikke at beundre." 

Dyk ned i "Gold Future" her:

 


 

 

 


ANNONCE