Nyhed

Rocktrommeslager omkommet i trafikulykke

Robert Burns medvirkede på Lynyrd Skynyrds to første album

Robert "Bob" Burns, den tidligere trommeslager i Lynyrd Skynyrd, døde fredag aften i en trafikulykke i Cartersville, Georgia. Han blev 64 år. Det skriver Rolling Stone Magazine.

Burns var et oprindeligt medlem af Lynyrd Skynyrd og medvirkede på gruppens første to album, "Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd" (1973), og "Second Helping" (1974). Han sad således i trommestolen på store klassikere som "Sweet Home Alabama", "Gimme Three Steps" og "Free Bird".

En talsmand for Georgia State Patrol fortæller, at Burns var på vej mod et højresving, da hans bil kørte af vejen, og han "ramte en postkasse og et træ med fronten af sit køretøj." Burns var den eneste passager i bilen og havde ikke sikkerhedssele på, da han forulykkede. Politiet forsøger at konkludere, hvorvidt vejret har spillet ind og forringet vejforholdene.

Burns optrådte sammen med sanger Ronnie Van Zant, bassist Larry Junstrom og guitaristerne Gary Rossington og Allen Collins i Noble Five og One Percent, før gruppen skiftede navn til Lynyrd Skynyrd, en hyldest til deres ungdoms idrætslærer i Jacksonville, Florida.

Det hårde turnéliv påvirkede Burns, og han forlod Lynyrd Skynyrd i 1974. Han blev erstattet af Artimus Pyle til "Nuthin' Fancy" (1975). Burns led efterfølgende af en depression, som han dog modtog gavnlig behandling for. Han skulle have udtalt, at han følte, at han endelig "var blevet sat fri". Han fortsatte med undervise i trommer og var da også i stand til at tilslutte sig Lynyrd Skynyrd på scenen, da gruppen blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame.

Hør Lynyrd Skynyrds udødelige klassiker "Free Bird" her:

ANNONCE