Nyhed

Se 90'er-inspireret video fra Smukfest-aktuelle Róisín Murphy

Der er æg, guldøreringe og tung makeup på i spil i den selvinstruerede video til Exploitation fra det kommende album

Efter otte års pause fra albums er irske Róisin Murphy endelig klar med pladen "Hairless Toys" den 11. maj. Hun har allerede sluppet singlen "Gone Fishing" og deler nu også singlen "Exploitation" - med tilhørende musikvideo, som Murphy selv har instrueret. Til mediet Pitchfork siger sangerinden, at nummeret drejer sig om den udnyttelse og manipulation, der kan ligge i romantiske forhold såvel som i kreativt arbejde. Mere specifikt handler musikvideoen om en skuespillerinde og en kærlighedsaffære med masser af udnyttelse.  

Róisín Murphy var i 1994 med til at danne Moloko, som året efter debuterede med "Do You Like My Tight Sweater" - og udgav yderligere tre albums inden opløsningen i 2003. Hele vejen igennem var Murphy både det overraskende og stilsikre visuelle midtpunkt i bandet. 

I 2005 udgav sangerinden sit første soloalbum "Ruby Blue", der af Pitchfork blev beskrevet som "den ultimative kombination af menneskelig varme og teknologisk snilde". I 2007 kom Róisín Murphys andet soloalbum, "Overpowered", med singler som titelnummeret "You Know Better" og "Let Me Know". 


Siden "Overpowered" har Murphy fået to børn og har af samme grund primært udgivet singler. Men den 11. maj kommer der altså nyt album på gaden fra sangerinden, og hun er i øvrigt også på plakaten som hovednavn på dette års Smukfest i Skanderborg. 

Du kan se den nye video via YouTube lige her: 


ANNONCE