Nyhed

Garage-bestyrer Jan Sneum flytter i Palads

Den legendariske musikjournalist flytter lokale og får radioprogram hos Efterklangs The Lake Radio

Der gik et stort suk gennem flere undergrundsinstitutioner i det danske musiklandskab, da Jan Sneum tilbage i efteråret 2014 måtte konkludere, at DR's ledelse ikke længere fandt hans musikformidling tidssvarende eller relevant nok til, at han skulle have sin egen platform på et af deres medier. Men bønnerne fra danske psych-, garage- og syrefans er blevet hørt, og Jan Sneum skifter nu studierne i Ørestaden ud med The Lake Radios, hvor han fremover vil have lidt finere kår at bo i, når han flytter ind i 'Sneums Palads'.

Efter at have været ansat hos DR i over 40 år, de seneste brugt som "garage-bestyrer" i P6 Beat-programmet "Sneums Garage", virkede det som om, en æra var ved at være slut, da programmet blev lukket ned ved årsskiftet, og Jan Sneums karakteristiske, let hæse røst måtte forlade æteren. Hvad der måske lignede et farvel har nu vist sig blot at være en pause; for i "Sneums Palads", der sendes første gang i aften tirsdag klokken 20 på The Lake Radios hjemmeside, får Sneum lov til at "gøre lige, hvad der passer ham".

I løbet af programserien vil Jan Sneum få besøg af en række kunstnere, "der vækker hans evige, musikalske nysgerrighed.", som det står i en pressemeddelelse. I aftenens første program kommer fynske Synd & Skam forbi, der siden deres gennembrud i 2013 med ep'en 'Blafret Ør af Kjoler" har kæmpet for at slippe fri af forventningernes favntag. Dette vil danne grundlag for aftenens udsendelse, mens der garanteret også bliver plads til noget skævt fra Jan Sneums gemmekasser.

Varm op til programmet med "Føles ik som at falde" fra Synd & Skam:

ANNONCE