Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter og festivaler

Hurra, det er fortsat tørvejr, og der er masser af god musik over hele landet

Sommeren er omsider over os, og den ser heldigvis ud til at fortsætte weekenden over, dog med mulighed for byger fredag. Heldigvis er der stadig masser af spændende udendørs festivaler og ditto koncerter samt enkelte koncerter under tag. Vi har traditionen tro fundet de mest lovende. Klik på kunstnernavnene for links til billetsalg og mere info.

FREDAG DEN 7. AUGUST

København:

D-A-D, Tivoli, Plænen

Med deres egne ord: "Good clean family entertainment you can trust". Det nu 31 år gamle band kommer med hit på hit på hit i ryggen, to-strengede basser i specialdesigns og sikkert en Laust Sonne, der spiller trommer i stærkt hældende position. Bassist Stig Pedersen er forlængst tilbage i bandet, efter at han måtte have vikar på i nogle uger efter en brækket arm i Aarhus i maj.

 

 

 

Uhørt Festival, Refshaleøen (fortsætter lørdag)

Den københavnske festival har fokus på morgendagens danske talenter og har tilsyneladende fingeren på pulsen, for en af de optrædende navne, den 18-årige singer-songwriter Nick Sway, er netop blevet offentliggjort som vinder af talentkonkurrencen KarriereKanonen.

De øvrige navne er FAE, Vampire Blow, The No Go Girls, Paper Tigers, George Best, ThrKngs, Deadpan Interference, Okay Funky, Faunea, Ascendant, Hollow Hollow, Ladylion, Palace Winter, Velvet Volume, Rest In Beats, Shy Shy Shy, The Entrepreneurs, Borneland, Det Kønne Kartel, Chain Wallet, Chronicle, Death Machine, Moses: "Andreas", Small Time Giants, SLYCK, The Bongo Club, Møl, Dør nr. 13, F.M.K., It's a Synth, Jet Black, Kejthåndet, Solotone, Manus Nigra, The New Investors, PALA, Mund de Carlo og Whores & Thieves. Festivalen fortsætter lørdag.

Aarhus:

Stine Bramsen, Tivoli Friheden

Den velsyngende frontfigur i pauseholdende Alphabeat udgiver snart sit første soloalbum, som hun har varmet op til i mere end et år med singler som "Prototypical", "Move Forward" og "Karma Town". Glæd dig til at synge med på både velkendte og nye, iørefaldende popnumre.

Odense:

Mark Lanegan Band, Posten

Den amerikanske sanger og sangskriver med den dybe askebægerstemme og den let dystre scenepersonlighed er tilbage i Danmark efter velanmeldte koncerter i København og Aarhus i februar. Absolut et must, hvis du synes, der allerede har været for meget sol og sommer i ugens lyd og trænger til et skud eftertænksomhed og melankoli.

Gilleleje:

Gilleleje Festival (fortsætter lørdag)

Den nordsjællandske festival byder på et solidt program bestående af Burhan G, Julias Moon og Die Herren fredag og Christopher, Scarlet Pleasure, Marvelous Mosell, Moonjam og The What lørdag – alt sammen til en pris på under 300 kroner. Det må siges at være yderst rimeligt.

 

 

 

Hillerød:

New Note Festival, Klaverfabrikken (fortsætter lørdag)

I år fejrer New Note Festival, som er baseret på frivillig arbejdskraft, 10 års jubilæum. Festivalen er et non profit-foretagende, og deres mål er at fremme bæredygtigheden og det musikalske vækstgrundlag i nærområdet. Blandt årets hovednavne er Oh Land, Anya, Choir of Young Believers, D/Troit, Paper Tigers, Coco Moon, The White Album, Vinnie Who og Asbjørn. Festivalen fortsætter fredag og lørdag.

 

 

 

Svendborg:

Marie Key og Mads Langer, Valdemars Slot

To af Danmarks absolut mest populære sangere og sangskrivere giver hver sin koncert i naturskønne omgivelser. Det bør ikke kunne gå galt, men husk lige at tjekke den lokale vejrudsigt og klæd dig derefter.

LØRDAG DEN 8. AUGUST

København:

Slum Village, Rust, natkoncert klokken 23

Den indflydelsesrige og albumaktuelle hiphop-duo Slum Village fra Detroit rammer i forbindelse med deres turne Rust den 8. august. Anno 2015 udgøres Slum Village af rapperen T3 og produceren Young RJ. Duoen har tidligere huset medlemmer som blandt andre den legendariske producer J Dilla, der desværre gik bort tilbage i 2006 samt den ligeledes afdøde rapper Baatin, der sammen med T3 og Dilla formede gruppen i start 90'erne. Slum Village udgav den 16. juni albummet "Yes" indeholdende ikke før hørte produktioner af J Dilla. Herudover gæster De La Soul, Jon Connor, Phife, Black Milk, BJ the Chocago Kid, Bilal, J Ivy og et andet tidligere medlem, Dillas lillebor Illa J, pladen.

Aalborg:

Marie Key og Mads Langer, Skovdalen

To af Danmarks absolut mest populære sangere og sangskrivere giver hver sin koncert i smukke omgivelser. Det kan ikke gå galt, hvis vejret holder.

Randers:

Julias Moon og L.I.G.A., Ramblaen, Østervold

Der er festuge i Randers, og det markeres blandt andet med de to solide popgrupper, hvor L.I.G.A. endda vandt GAFFA-Prisen 2014 i kategorien "Årets nye danske navn" i konkurrence med blandt andre Julias Moon.

SØNDAG DEN 9. AUGUST:

København:

Sick of It All, Lille Vega

Når New York-hardcore-punkerne gæster Danmark, er det første gang siden udgivelsen af deres 11. studiealbum, "Last Act of Defiance", fra september sidste år. Det er samtidig et band med en mangeårig dansk koncerthistorik. Bandet er alment kendt for at introducere "Wall of Death", som er en type moshpit, hvor deltagerne står over for hinanden og på kommando fra bandets forsanger Lou Koller "går til angreb" på hinanden og mosher. Noget, som har spredt sig til mange andre bands inden for metal og punk.

Udsolgt:

Smukfest, Skanderborg

Der er nu helt udsolgt til festen i Skanderborg, også alle endagsbilletter.

ANNONCE