Nyhed

Internationale stjernenavne gæster Aarhus Festuge

Blandt andre Daniel Lanois og Grant-Lee Phillips melder deres ankomst til Tegn På Trio-koncerterne

Aarhus Festuge hylder for tredje og sidste gang tretallet, når Tegn På Trio-koncertrækken præsenterer tre markante solister i selskab med en til lejligheden sammensat musikertrio ved tre koncerter på Radar den 30. august og den 1. og 5. september.

Den argentinske pianist Diego Schissi sidder bag tangenterne, og amerikanske Tony Garnier, som har spillet sammen med Bob Dylan, Paul Simon, Tom Waits med flere er på kontrabassen, mens den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren kaster sig over alverdens instrumenter. Både Schissi og Ljunggren har spillet med i Tegn På Trio de to foregående år, mens Garnier var med i 2013. 

30. august spiller trioen sammen med Rhiannon Giddens, Joe Henry og Annika Norlin.


1. september spiller trioen sammen med Billy Bragg, Joe Henry og Grant-Lee Phillips.

5. september spiller trioen sammen med Daniel Lanois (billedet), Randi Laubek og M. Ward

Billetsalget er i gang via aarhusfestuge.billetten.dk 


Om solisterne ved Tegn På Trio:

Joe Henry (USA) har som både sangskriver og producer i løbet af sin mere end 25 år lange karriere sat sit præg på amerikansk musikkultur, hvor han har arbejdet sammen med navne som T Bone Burnett, Daniel Lanois og Brad Mehldau – ligesom han har modtaget tre Grammyer blandt andet for sit samarbejde med Solomon Burke. Som solokunstner kombinerer han rock, jazz og blues med fokus på teksten og historiefortælling.

Rhiannon Giddens (USA) bevæger sig mellem jazz, blues, folk og country med fokus på de afroamerikanske musikrødder. Hun udgav i år sit første soloalbum efter at have været medlem af den Grammy-vindende gruppe "Carolina Chocolate Drops" og medvirket på et album som "Lost On The River: The New Basement Tapes".


Annika Norlin (Sverige) kommer fra Sverige og laver tænksom popmusik. Når hun synger på svensk, kalder hun sig for "Säkert" – på engelsk kalder hun sit projekt "Hello Saferide" efter den telefonstemme, der mødte hende, når hun i USA ringede til det lokale taxaselskab.

Grant-Lee Phillips (USA) har udgivet fire album som frontfigur i Grant-Lee Buffalo og seks i eget navn med fokus på ærlig og til tider samfundskommenterende sangskrivning.

Billy Bragg (England) har gennem mere end tre årtier givet udtryk for sine følelser og politiske overbevisninger i sine sange. I Danmark er han nok mest kendt for sit samarbejde med Wilco på dobbeltalbummet "Mermaid Avenue". Inspirationen fra punk er tydelig med en underspillet aggressivitet.


M. Ward (USA) er en produktiv herre, kendt som den ene halvdel af duoen She and Him, som medlem i supergruppen Monsters of Folk og som solokunstner med syv album i eget navn siden debuten i 1999. Altid kendetegnet ved gedigen sangskrivning.

Daniel Lanois (Canada) er kendt at have produceret for blandt andre Bob Dylan, Emmylou Harris, Peter Gabriel og ikke mindst – i samarbejde med Brian Eno – nogle af U2s mest kendte albums som "The Joshua Tree" og "Achtung Baby". Sideløbende har Daniel Lanois dyrket en karriere som guitarist og sangskriver. I 2014 udgav han instrumentalalbummet "Flesh and Machine", som han optræder med til sin koncert Ujazz+ under Aarhus Festuge, men han kommer også til Tegn På Trio, hvor vi formodentlig også kommer til at høre ham synge.

Randi Laubek (Danmark) har et bagkatalog, der spænder fra klassisk singer/songwriter over triphop til jazzede og soulede toner og senest et album med fortolkninger af den store amerikanske digter Emily Dickinson. Hun markerede sig stærkt med den Dansk Grammy-vindende debut "Ducks and Drakes" fra 1997, men hun har i de senere år været sparsom med offentlige optrædener, så hvis man er fan, bør man nok kigge forbi Tegn På Trio. Laubek har netop lagt sidste hånd på hele to kommende udgivelser, hvor det ene er produceret og indspillet med Trio-medlem Gustaf Ljunggren, og publikum får en smagsprøve på det nye materiale ved koncerten. 


Varm op med lidt Daniel Lanois:

 

 

 


ANNONCE