Nyhed

Manager: Lemmy modtog dødsdom med sindsro

Motörhead-legenden var skarp til det sidste, og hans exit fra verdens scenen bliver beskrevet som en Rocky-historie

Det var en svækket legende, der måtte sidde på sidelinjen til sin egen 70 års-fødselsdagsfest tidligere på måneden. Det fortæller Todd Singerman, der har været manager for Motörhead igennem 24 år, til amerikanske Rolling Stone. Han kommer også nærmere ind på Lemmys sidste sdage.

"Han lavede ikke lydtjek mere. Han ville ikke interviewes. Han kunne ikke gøre noget som helst," fortæller Singerman om Lemmys sidste tid på vejen. "Men tænk på de nosser, det tog at stadig spille de shows for fansene, at spille den sidste koncert for to uger siden - og så stille træskoene? Det lyder som en Rocky-historie i mine ører. Det krævede det ypperste mod."

"Han var døende. Han vidste det ikke, men hans krop må have kunnet mærke det. Der var ikke mere tilbage," ræssonerer Singerman.


Han tror, at Lemmy aldrig rigtig kom sig over sin tidligere trommeslager Phil "Philty Animal" Taylors dødsfald måneden inden, men det blev kun værre efter, at han begyndte at få brystsmerter efter sin fødselsdagsfest. Der blev bestilt en hjernescanning, efter venner frygtede, at han havde fået et mindre slagtilfælde.

"Vi tog ham til røngtenfotografering, og de sagde, 'Åh Gud, der er noget på hele hans hjerne og nakke.' Om lørdagen kom lægen med resultaterne og fortalte os, at han havde seks måneder tilbage at leve i," fortsætter Singerman.

"Han tog det bedre end nogen af os. Hans eneste kommentar var, 'Oh, kun to måneder tilbage, huh?' Lægen svarede, 'Ja, Lem, jeg gider ikke fylde dig med ævl. Der er ikke noget nogen af os kan gøre. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at du havde en chance.'"


Det blev planlagt, at der skulle udsende en pressemeddelelse, mens medicinsk behandling blev arrangeret. Mikael Maglieri, der ejer Rainbow Bar And Grill, Lemmys stamsted, kiggede forbi med Lemmys yndlings-computerspil.

Men mens venner og familie blev underrettet om situationen, faldt Lemmy i søvn og døde. Singerman fortæller: "Mikael ringede mig op for at sige, 'Min Gud, han døde simpelthen bare lige foran mig."

I et andet interview med Sky News mindes Singerman legenden. "Lemmy kunne ikke bare sættes i bås med heavy metal. Han var bogstavelig talt den sidste rockstjerne. Der er ikke mange tilbage efter ham - jeg tror, at hans eftermæle vil holde for evigt. Han var en af de flinkeste mennesker, jeg nogensinde har mødt. Spørg hans fans, hvis du mangler beviser. Han nægtede aldrig nogen en autograf, han købte drinks til sine fans i stedet for omvendt. Han var en mand af folket. Han forstod det. Han var til at tale med."

Lemmy døde den 28. december, blot fire dage efter sin 70-års fødselsdag.


ANNONCE