Nyhed

Scott Weilands eks-kone skriver hjertegribende åbent brev

Mary Forsberg Weiland: Gør ikke hans død til et skønmaleri

Kondolencer og mindeord er strømmet ind fra hele musikverdenen, efter at sangeren og sangskriveren Scott Weiland (kendt fra Stone Temple Pilots, Velvet Revolver, som solist og fra bandet Scott Weiland & The Wildabouts) blev fundet død i sin turbus i en alder af bare 48 år i torsdags. Dødsårsagen er endnu ikke offentliggjort, men der blev fundet kokain i turbussen, og Weiland havde gennem mange år problemer med stoffer.

Nu har Weilands eks-kone Mary Forsberg Weiland skrevet nogle meget personlige ord med hjælp fra det tidligere pars børn Noah og Lucy på henholdsvis 15 og 13 år. Det åbne brev er publiceret i Rolling Stone, og vi gengiver det her i uddrag:

"3. december er ikke den dag, Scott Weiland døde. Det er den officielle dag, folk vil mindes ham, og det var den sidste dag, han kunne blive proppet ind foran en mikrofon, så andre kunne tjene penge på ham og underholdes af ham. Udbruddet af kondolencer og bønner for vores børn, Noah og Lucy, har været overvældende, er blevet modtaget med tak og har ligefrem været trøstende. Men sandheden er, at ligesom så mange andre børn mistede de deres far for flere år siden. Hvad de mistede den 3. december var håbet."


"Vi vil ikke nedtone Scotts fantastiske talent, nærvær eller hans evne til at oplyse enhver scene med brilliant elektricitet. Så mange mennesker har været elskværdige nok til at hylde hans gave. Musikken er her for bestanding. Men et eller andet sted må nogen stå frem og sige, at ja, dette vil ske igen – fordi vi som samfund nærmest opfordrer til det. Vi læser elendige koncertanmeldelser, viser videoer af kunstnere, der falder, som ikke kan huske deres sangtekster, selvom de bliver vist på en teleprompter nogle få meter væk. Og så klikker vi "tilføj til kurv", fordi vi nærmest hører til på et hospital, der bliver betragtet som kunst."

Mary Forsberg Weiland beskriver videre, hvor fraværende Weiland var i forhold til sine børn, og hvordan hun – også da parret var gået fra hinanden – forsøgte at få ham til at være sammen med dem i kortere tid, så de kunne få en fornemmelse af at have en far. Hun turde dog ikke lade børnene være sammen med Weiland i længere perioder grundet hans uligevægtige opførsel.

Mary Forsberg Weiland skriver afslutningsvis: "Vores håb for Scott er dødt, men der er stadig håb for andre. Lad os vælge at gøre dette til den første gang, vi ikke glorificerer hans død med snak om rock and roll og dæmoner, som ikke behøver følge med hans død. Drop den deprimerende T-shirt med årstallene '1967-2015' – brug pengene på at tage et barn med til bold eller ud til en is." 


Læs hele det åbenhjertige brev hos Rolling Stone

 

 


ANNONCE