Nyhed

Seks nye bands og solister til NorthSide

Ikonet Iggy Pop er klar til at indtage Aarhus

NorthSide har netop offentliggjort seks nye navne, hvor tre spiller rendyrket rock: Den ikoniske rockveteran Iggy Pop, det alternative metalband Deftones og den unge, fremadstormende danske trio Velvet Volume. Indie-fans får også nogle godbidder i form af Bloc Party, Caribou og Yeasayer.

Iggy Pop har udsendt plader siden 1968 og har enten som solist eller sammen med bandet The Stooges stået bag klassikere som "I Wanna Be Your Dog", "Search & Destroy", "Raw Power", "Nightclubbing", "The Passenger", "Lust for Life" og "Real Wild Child".

Han er medlem af Rock 'n' Roll Hall of Fame sammen The Stooges, han har indspillet klassiske rockplader med David Bowie, og så er han stadig en af de mest karismatiske sangere på en scene, altid i bar overkrop. Koncerten bliver Iggy Pops første i Aarhus, siden han besøgte Train i 2003. Når Iggy Pop besøger NorthSide, vil han have rundet de 69 år. I 2003 stagedivede han på Train – spændende om det også sker på NorthSide.

Iggy Pop spiller fredag på NorthSide 2016

Amerikanske Deftones har over syv plader vist, at de kan skabe hårde og energiske metalsange, men også kan inddrage elementer fra støjrock og progressiv rock ikke ulig bands som Tool og Queens of the Stone Age. Det millionsælgende og Grammy-vindende band er kendt som et energisk liveband og for sange som "7 Words", "Elite", "My Own Summer (Shove It)" og "Change (In the House of Flies"). Desværre døde deres bassist Chi Cheng i 2013 efter at have ligget i delvis koma i fem år oven på en bilulykke. Gruppen arbejder for tiden på et nyt album, som ventes ude inden deres koncert på NorthSide.

Deftones spiller fredag på NorthSide 2016

De skulle have spillet på NorthSide i 2013, men meldte afbud, og efterfølgende tog de en lang pause. Men med albummet "Hymns", der udkommer 29. januar, er Bloc Party tilbage, med lidt ændringer i lineuppen – singleforløberen "The Love Within" er allerede udkommet. NorthSide har efter eget udsagn kæmpet for at få dem til NorthSide siden aflysningen, og nu er de endelig klar til at give koncert i Ådalen.

Da Caribou sidst gæstede Aarhus, gav GAFFA koncerten de maksimale seks stjerner med overskriften: "En drøm af en koncert: ambient, indietronisk, ekstatisk festival-fest". Frontmand Dan Snaiths musikalske projekt er en blanding af psych, indierock og house.

I et lignende musikalsk univers finder man Yeasayer, der dog på sange som "2080", "O.N.E." "Ambling Alp" beviser, at man godt kan lave skarpe popsange indimellem de musikalske eksperimenter. Den anmelderroste kvartet er på vej med nyt, der forventes at ligge klar, inden de til juni vender tilbage til Aarhus for at spille deres første koncert på NorthSide.

Sidste navn i denne omgang er den aarhusianske trio Velvet Volume, der med raketfart har gjort karriere herhjemme med jobs som opvarmning for The Blue Van og The Raveonettes, med plads i programmet til festivalerne Uhørt, Alive og GrimFest og ikke mindst på landsdækkende tv til Kronprinsparrets Priser 2015 og til GAFFA-Prisen 2015, og seneste spillede de til P6 Beat Rocker Koncerthuset i lørdags – de to sidstnævnte optrædener gav dem stående ovationer. NorthSide-koncerten på P6 Beat-Scenen bliver på deres hidtil største scene.

Dermed er der 18 navne på plakaten, og det foreløbige line-up for NorthSide 2016 er nu som følger: Beach House, Beck, Bernhoft, Bloc Party, C Duncan, Caribou, Deftones, Iggy Pop, Lukas Graham, Malk de Koijn, Sigur Rós, The Minds of 99, Ukendt Kunstner, Unknown Mortal Orchestra, Velvet Volume, Wilco, Yeasayer og Yelawolf.

NorthSide 2016 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 17.-19. juni 2016, og billetter kan købes via NorthSide.dk.

ANNONCE