Nyhed

Yann Tiersen kommer til Danmark

Den franske komponist bag Amélie-soundtracket giver koncert næste efterår

Den franske multi-instrumentalist Yann Tiersen spiller i DR Koncerthusets Koncertsal onsdag den 12. oktober 2016. Billetsalget starter i morgen klokken 10.00 på Billetlugen

Med sig tager han sit seneste album, "Eusa", der udkom denne måned. "Eusa" er det franske navn for den ø i Den Engelske kanal, som Tiersen kommer fra, og hele albummet er således en hyldest til øen. Albummet indeholder ti klaverkompositioner, og med den følger en bog, der giver online adgang til Tiersens feltoptagelser fra forskellige lokationer på øen Eusa (på engelsk "Ushant"). 

Til efteråret venter der derfor publikum en intim koncertoplevelse, hvor de vil kunne opleve Tiersens hjemstavn iført musikerens egne eventyrlige briller. Musikken bliver udelukkende fremført med violin og klaver. 


Yann Tiersen har især gjort sig bemærket ved at skrive musikken til de populære film "Amélie" og "Goodbye Lenin". Hans primære fokus ligger dog på albummusik, som dog ofte viser sig velegnet til film. Tiersen er også kendt for sine samarbejder med andre kunstnere, eksempelvis den markante britiske sangerinde Elizabeth Fraser, kendt fra Cocteau Twins og Massive Attack.

Yann Tiersens musik benytter sig af mange forskellige instrumenter i relativt minimalistiske kompositioner og er både inspireret af klassisk musik og af fransk folkemusik.

Hør et af stykkerne fra "Eusa" med tilhørende optagelser fra den naturskønne ø. 

ANNONCE