Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Det er snart forår, og det skal fejres med en god koncertoplevelse

Man kan fornemme, hvordan solen er ved at bryde igennem den grå vinterdyne, mens vintergækkerne stikker hovederne frem. For det er ved at blive forår, og det skal fejres. Og hvilken bedre måde at fejre det på end med en god koncertoplevelse i selve den weekend, hvor kalenderen træder officielt ind i foråret? GAFFA giver dig her weekendens 11 essentielle koncerter, som du stadig kan få billetter til.

 

TORSDAG DEN 26. FEBRUAR

København:

Kraftwerk, Koncerthuset

De elektroniske pioneer Kraftwerk giver otte koncerter i Danmark fordelt på fire dage. Hver koncert repræsenterer et af gruppens seneste otte albummer, og flere af koncerterne er desværre udsolgte. Men der er stadig få billetter tilbage til fem af koncerterne, der henholdsvis repræsenterer pladerne "Autobahn" og "Radioactivity" torsdag, "Trans Europe Express" fredag, "Techno Pop" lørdag og "Tour de France" søndag. 

 

The Sharing Patrol, Rust

Sidst The Sharing Patrol spillede på Rust var det med den begejstrede GAFFA-anmelder Søren Moon Vestergaard blandt publikum, der smed fem stjerner efter live-oplevelsen med ordene: "Det var velspillet temporock med elementer fra punk til britpop. Det var gode gamle dage med fornyet energi." Denne gang er The Sharing Patrol igen blevet gendannet for en aften i anledning af Rusts 25 års jubilæum. Den originale besætning fra 1980'erne er samlet med Johnny Sangster på vokal og guitar, Henrik Tuxen på bas og Jonathan Stibbard på trommer. Desuden kan du opleve The Blue Van og Electric Elephants på scenen denne aften.

 

Odense:

Clemens, Posten

Clemens har taget et højresving på sit nye album "Klemmedrengen", hvor en af Danmarks mest toneangivende rappere udfolder sit sangtalent på numre som "For Teenage Til Mig". GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard var skeptisk over for eksperimentet, selvom han også havde rosende ord til dele af pladen: "Når Clemens synger om Danmark som nederlagsnation eller i hæsblæsende raggaflow beskriver en ond voldsspiral, er han suveræn. Det gør skuffelsen desto større, når han nummeret efter skifter tilbage til en genre et sted mellem club-rap og halbal." Albummet fik tre stjerner. Clemens optræder desuden på Vega i København fredag.

 

 

FREDAG DEN 27. FEBRUAR

København:

Usher, Forum

Har du brug for at svinge træbenet, var det måske noget med en aften med Ushers dansable musik. Som en del af Ushers tour "UR Experience" gæster den amerikanske r&b- og soulsanger nemlig Forum i København. Sangeren har lovet at medbringe masser af hits fra sin 20 år lange karriere, overraskelser og ikke mindst smagsprøver fra det kommende ottende studiealbum.

 

Solbrud, Beta

Solbrud har fået en varm modtagelse af black metal-fans i Danmark. Senest modtog Solbrud GAFFA-prisen i kategorien Årets Danske Hardrock-udgivelse for albummet "Jærtegn". Desuden optrådte Solbrud på Roskilde Festival i 2013, og Copenhell og Spot Festival har annonceret, at bandet kommer på visit i 2015.

 

Aarhus:

Red Bull Music Academy, Atlas 

Atlas inviterer til Club Night med fire spændende navne fra den elektroniske musikscene nemlig Wife, Julius Sylvest, Nonsens og Louis Rustum. Koncerten bliver sat i værk for at fejre, at man netop nu og frem til 4. marts kan søge ind på Red Bull Music Academy, der i år kommer til Paris. Hvert år inviterer akademiet visionære kunstnere fra hele verden til to ugers musikalsk stimulation med et mål om at fremme nye talenter og skabe spændende samarbejder, som ellers ikke ville være opstået.

 

LØRDAG DEN 28. FEBRUAR

København:

Maskinvåd, releaseparty, Musiksmag

I anledning af Maskinvåds album "SOS", der udkommer på mandag, holder bandet releasekoncert og –fest lørdag. Maskinvåds første album "Giftige Slanger" fik fire stjerner fra GAFFAs anmelder Lars Rønn Olsen med følgende rosende ord: "På Giftige Slanger går pop, rock og endda funk hånd i hånd med dansk sangskat, som lyrisk set leder tankerne hen på kunstnere som Lars H.U.G. og Michael Falch." Arrangementet på Musiksmag er gratis, og der vil oven i købet være gratis øl til de første gæster.

 

Drawing Hip Hop, Ideal Bar

Vega har været med til at arrangere en aften dedikeret til hiphop og tegneserier på Ideal Bar i København. Musikken bliver leveret af de tre dj's Steen Rock, Merry Tee og DJ Whut. Der vil desuden være live-interview med den amerikanske tegner Ed Piskor, der står bag tegneserien "Hip Hop Family Tree", som gengiver hiphoppens historie i tegninger. Aftenen byder også på en tegneseriebattle mellem Ed Piskor og de danske tegnere Palle Schmidt ("Thomas Alsop"), Stine Spedsbjerg ("StineStregen", også kendt fra GAFFA) og Erik Petri ("Antboy").

 

Aarhus:

Iceage, Aros og Atlas

Iceages seneste album "Plowing into the Field of Love" fik fem stjerner fra GAFFAs begejstrede anmelder Rune Schlosser, som kaldte udgivelsen en "rivende og ærlig plade med lyden af en gruppe, der kører punktraktoren frem på nye spændende veje." Københavnerbandet kan opleves gratis på kunstmuseet Aros i Aarhus til en minikoncert, hvor der dog er begrænset kapacitet. Til gengæld spiller gruppen samme aften på Atlas i Aarhus, hvor de giver en fuld koncert. Iceage spiller også på Jazzhouse i København torsdag og fredag.

 

SØNDAG DEN 1. MARTS

København:

Wildbirds & Peacedrums, Zoologisk Museum 

Den svenske duo Wildbirds & Peacedrums spiller søndag på Zoologisk Museum som en del af Frost Festival. Den svenske duo bestående af Mariam Wallentin og Andreas Werliin er kendt for at levere et imponerende liveshow, hvilket kastede fem stjerner af sig, da GAFFAs anmelder Sara Elisabeth Nedergaard oplevede duoen i samarbejde med Cph Phil i Store Vega sidste forår.

 

Aarhus:

Black Label Society, Train

Ozzy Osbournes tidligere sidekick, guitaristen Zakk Wylde, står i front for amerkanske Black Label Society, der byder på tung rock med inspiration fra navne som Black Sabbath og Lynyrd Skynyrd. Bandet besøgte også Danmark sidste forår, hvor de var en del af Copenhells lineup.

 

Udsolgte koncerter

Som salt i såret skal du også lige vide, hvad det er, du går glip af: Morten Breum har smidt efternavnet og går under fornavnet Morten, når han spiller natkoncert på Train i Aarhus lørdag. Der er udsolgt af forsalgsbilletter, men for de hurtige og ihærdige vil der være få billetter til salg i døren. Desuden er Kraftwerks koncerter i Koncertsalen over pladerne "The Man-Machine" fredag, "Computer World" lørdag og "The Mix" søndag udsolgte.

ANNONCE