Nyhed

Hjertegribende dokumentar om Björn Afzelius

GAFFA uddeler fem stjerner til biografaktuel film om den store svenske sangskriver

Der var noget, der forstyrrede hen mod slutningen af denne eftermiddags forevisning af den nye dokumentarfilm om den afdøde, svenske sanger/sangskriver Björn Afzelius. Det var ikke sidemandens mobiltelefon eller en knitrende slikpose, men derimod en enkelt tåre, som trillede stilfærdigt ned ad kinden på denne anmelder.
 
Om Tusen Bitar er en ubetinget fantastisk dokumentar, sådan i rent filmisk forstand, kan man sikkert diskutere: Under alle omstændigheder er den et gribende stærkt portræt af en enestående musiker og et meget menneskeligt menneske. 
 
Gennem samtaler med med relevante kolleger og kærester - den musikalske makker Mikael Wiehe indtager en central plads - fortælles historien om en svensk bondeknægts opstigning til Sveriges bedst sælgende solist nogensinde.
 
Altsammen, selvfølgelig, til et fantastisk soundtrack som spænder fra fortolkningen af Anne Linnets Tusind Stykker - som gav Afzelius massiv folkelig succes i hele Skandinavien og har givet navn til filmen - over egne højdepunkter som livskloge Ikaros, signatursangen Sang til Friheten og ikke mindst tindrende smukke Så vil jag bli fra solokarrierens tidlige år.
 
ANNONCE