Nyhed

Hvad er Clemens' favoritplader – og hvorfor er han så pumpet?

Den albumaktuelle rapper svarer på GAFFA-læsernes spørgsmål

I dag udgiver Clemens sit syvende studiealbum "Klemmedrengen" – læs GAFFAs anmeldelse her. I anledning af det nye album svarer han her på en række læserspørgsmål.

Kunne du finde på at optræde i Vild Med Dans? (Stemmegaflen via GAFFA.dk)

– Hej Stemmegaflen. Jeg har allerede optrådt i Vild Med Dans. Gav en western-version af Champion sammen med The Antonelli Orchestra. Om jeg kunne på at deltage som danser er en anden snak. Måske, hvis de laver en electric boogie-udgave...

Kommer du med en genindspilning af Graffiti fra Rimlig Rar Rimlig Raa-opsamlingen? Eller passer den skidt med den nye målgruppe? (PM 9000 via GAFFA.dk)

– Yo PM 9000. Graffiti-nummeret nyder klassikerstatus i visse kredse. Så jeg ser ingen grund til at pille ved noget, der allerede virker. Imidlertid er det sjovt at se, hvordan mange af de ting, vi postulerede omkring graffiti-kunst dengang, er gået hen og er blevet sande. Her tænker jeg på det faktum, at mange graffitiudøvere nu er professionelle kunstnere, der er respekterede i galleriverdenen.

Hej Clemens, sidst jeg så dig var som support for Psyched Up Janis tilbage i '98. Der spillede du en rocket version af Flakker Rundt og Snakker Ondt med Sune, Jakob og Yebo fra Psyched Up Janis som backing band. Findes der nogle optagelser derfra? YouTube, bootlegs etc? Har ledt alle steder uden held. (Con Carne via GAFFA.dk)

– Mojn Con Carne. Er der ild i din chili? Psyched Up-touren var legendarisk, og vi konkurrerede hver dag om, hvorvidt det var rockdrengene eller rapdrengene, der turde ta' den længst. Tror egentlig den pris gik til lydmanden Adam, som stadig er en af de mest autentiske mennesker, jeg har mødt. Typen, der røg sjove cigarer og drak Fernet fra morgenstunden. Hans standardreplik var: "Hvad så hiphop-spasserrøve, skulle vi aldrig ryge noget morgenmad?!" Jeg tror desværre ikke, der findes nogen optagelser derfra.

Føler du dig privilegeret? (Knægten via GAFFA.dk)

– 'Zup Knægten. Ja, det er da klart et privilegium at vide, hvad man dur til og kunne bruge det til at spille sin rolle i samfundet. Jeg har mødt og arbejdet med mange spændende personer, og jeg har nået en fin portion resultater, som gør, at jeg bedre kan slappe af nu i forhold til tidligere. Min fortid har ikke altid været lige sjov, men den er en gave til min nutid.

Hvad blev der af din piftekonkurrence? (Michael Daddio via GAFFA.dk)

– Hej Daddio. Der var aldrig rigtig nogen, der deltog, så den tabte jeg helt af mig selv, haha!  

Hvorfor har du ikke været på Danmarks-tour siden 2005? (Monique19 via GAFFA.dk)

– Hi Monique. Indtil nu har jeg ikke haft nok store hits til at have råd til det liveband, jeg ønskede mig. Nu har jeg endelig fået samlet det seje hold, der gør, at jeg ved, vi kan give folk den fest, de fortjener. Jeg glæder mig meget til at skulle spille i seks af de største byer i slutningen af februar. Det bliver et brag! Kommer du?  

Hvad er dit bedste minde fra Psyched Up Janis-turnéen, hvor du både varmede op og spillede Flakker Rundt Og Snakker Ondt med bandet som et af deres ekstranumre? (Mikkel via Facebook)

– Goddag Mikkel. Hele touren står som et af de bedste minder i min karriere. Det var VILDE tider!!

Hvornår vil du lære at pifte? (Kristian via Facebook)

– Hej Kristian. Jeg lærer aldrig at pifte. Til gengæld er jeg god til at fløjte – med det brune øje hahaha! 

Hvad er de fem vigtigste plader i dit liv? Og er der nogle fede rock- eller heavy-skiver imellem? (Mads via Facebook)

– Hendrix' Axis Bold As Love, Davis' Sketches of Spain, Old Dirty Bastards Return To The 36 Chambers, Portisheads Dummy og Povl Dissing Og Benny Andersens Svantes Viser.

Hvorfor valgte du, Clemme, at blive så pumpet, frem for dit klassiske hiphop-look? (Mads via Facebook)

– Hiphoppere må vel også gerne passe deres armbøjninger en gang imellem. Jeg prioriterer altid musikken højere end træningen, så når jeg laver plader, træner jeg ikke lige så hårdt, som når pladen er lavet, og musikken kører i radioen. 

Hvad tror du, den yngre Clemens, der udgav Regnskabets Time, ville sige til den stil, du kører nu? (Michael via Facebook)

– Hello Michael. Den yngre Clemens 2015 er vel enten Gilli, KIDD eller Lukas Graham. Eller noget derimellem. Jeg er cool med dem alle, så...

Har du fået svar på tiltale fra de folk, der får én over nakken på Regnskabets Time? Så vidt jeg ved, har du indspillet med Chief One siden. (Michael via Facebook) 

– Sjovt du spørger, for mine dizzes var egentlig ment som et oplæg til battle, eftersom jeg selv kom fra netop battlekulturen. Og det skuffede mig lidt, at de ikke tog den op. Så fremstod jeg jo bare som ung lyrisk voldsmand, der forulempede de gamle, og det var ikke sådan, det var tænkt. Til gengæld er jeg blevet dizzet af alle mulige andre. Det tager jeg ikke så tungt. Hvis et dizz er berettiget er det jo sjovt nok... berettiget. Hvis ikke, er det ligegyldigt.

Hvad har det gjort ved dig at blive far? (Signe via Facebook)

– Hej Signe. Den slags ønsker jeg ikke at kommentere for meget på offentligt. 

Hvem er dine fem danske og udenlandske yndlingsrappere (fem af hver)? (Jon via Facebook)

– Halløjsovs Jon. Top fem i Danmark er: Streetmass, Gilli, Kesi, Fantomet og Einar. Top fem internationalt må være Tom Waits, Oxmo Puccino, Roit-A-Lot, ICE-T og ODB. 

Hvad siger du til, at flere og flere unge bliver hjemløse, og hvad mener du man kan gøre ved det? Hvad er din mening om, at man sender unge ud på forsorgshjem i en alder af 18 til hardcore misbrugere og udsatte? Har du selv boet på gaden eller været hjemløs? (Kaffa via Facebook)

– Hej Kaffa. Jeg har selv været uden hjem af flere omgange. Min ven Ronni var cool den seneste af gangene og lod mig sove på sin sofa. Det var en fin hjælp, da jeg dermed ikke faldt helt udenfor. Det er svært at genstarte, hvis man ikke engang har det basale. Mange af os forventer, at systemet skal løse alle problemer, måske vi som enkeltindivider kunne gøre mere for hinanden?

 

 

ANNONCE