Nyhed

NorthSide føjer fire nye navne til programmet

Ben Howard og Earl Sweatshirt er blandt de nye tilføjelser

Nu kan NorthSide løfte sløret for yderligere fire navne. Det drejer sig om den britiske singer-songwriter, Ben Howard, det amerikanske indierock-orkester Calexico, den amerikanske rapper og producer, Earl Sweatshirt og det alternative engelske rockband Wolf Alice.

Ben Howard solgte platin og høstede en nominering til Mercury Award med sit debutalbum "Every Kingdom" i 2011. Albummet kombinerede melankolske melodier, ekvilibristisk guitarspil og temposkift, som nikkede til klassiske sangskrivere som Tim Buckley og Nick Drake, men samtidig bød på en støvet, moderne og upbeat lyd. De sidste par år har Ben Howard spillet på en lang række scener i både Europa og USA. I 2013 spillede han på Glastonburys hovedscene. I efteråret 2014 udkom Howards andet album "I Forget Where We Were".

Læs et nyt GAFFA-interview med Ben Howard: "Måske sælger jeg mine priser en dag på eBay".

Det Arizona-baserede orkester, Calexico har eksisteret i næsten tyve år og har derfor et bagkatalog, der tæller otte studiealbums og adskillige verdensomspændende turnéer. Deres navn er sammentrækning af Californien og Mexico, hvilket understreger måden, hvorpå de blander folk og Americana med latin-inspirerede toner og tex-mex-folklore. Orkestret barsler med albummet "Edge of the Sun", der udkommer i april. Udspillet vil byde på gæsteoptrædener fra blandt andre Ben Bridwell fra Band Of Horses og Sam Beam fra Iron & Wine.I 2009 blev den amerikanske rapper og producer, Earl Sweatshirt opdaget af Tyler, The Creator, som producerede det meste af hans debutalbum "Earl" året efter. Samme år blev han en del af hiphop-kollektivet Odd Future. I 2012 gæstede han forskellige kunstneres udspil, deriblandt Frank Oceans debutalbum "channel ORANGE", der som bekendt blev en verdensomspændende succes. Earl Sweatshirts andet album udkom i 2013 under titlen "Doris" og kom til verden igennem kyndige samarbejder med blandt andre The Neptune, Frank Ocean og Tyler, The Creator.

De foregående navne får følgeskab af britiske Wolf Alice. Bandet blev dannet i 2010 og udsendte tre år senere ep'en "Blush" og to singler. I 2014 udkom deres anden ep "Creature Songs". Gruppen, der er blevet kaldt "et kærlighedsbarn undfanget af folk og grunge", arbejder i øjeblikket flittigt på at færdiggøre deres debutalbum. De varmede op for Alt-J på Tap1 torsdag den 19. februar, men koncerten på NorthSide bliver bandents første danske koncert under eget navn.

"Vi har nu annonceret omkring to tredjedele af dette års program, og det er virkelig skønt i dag at kunne placere tre unge stjerneskud på plakaten sammen med de garvede veteraner fra Calexico. Særligt Ben Howard har stået højt på både vores og publikums ønskeliste, så det er fantastisk at kunne bringe ham tilbage til landet for at give sin første danske festivalkoncert," udtaler NorthSides talsmand, John Fogde om de nye tilføjelser.


De nye navne placerer sig i rækken af allerede offentliggjorte navne, der blandt andre tæller kunstnere som Alt-J, Death Cab for Cutie, FKA Twigs, Little Dragon og Wu-Tang Clan. NorthSide løber af stablen den 12.-14. juni i Ådalen ved Aarhus, og du kan læse mere om programmet her. Billetterne kan du finde her.


ANNONCE