Nyhed

Dansk dj føjet til Chase & Status-koncert

Når den engelske dj-duo gæster Amager Bio i slutningen af januar, får de følge af Lou Van

Den engelske dj-duo Chase & Status giver koncert i Amager Bio 30. januar 2015. Til den koncert er der nu føjet endnu et navn. Det drejer sig om den danske dj og producer Lou Van.

Lou Van har igennem de sidste 5 år levet af at dje i det danske natteliv. 2012 bød på radiodebut i form af, at han blev barselsvært for Le Gammeltoft på det legendariske radioprogram Unga Bunga på P3. Endvidere har han slået sine folder på de fleste nævneværdige natklubber i Danmark, herunder: Simons, Sunday, Rust, Train med flere. I 2013 startede han på at producere sin egen musik, og udgiver nu på labels såsom Armada Music, Dear Deer Record, Sleazy Deep, Sound of Copenhagen og mange flere.

Pharrell Williams har kaldt Chase & Status "de mest interessante producere i England", og Rihanna har udtalt, at de udgør rygraden på hendes "Rated R"-album. Bag kunstnernavnene gemmer sig de to dj's Saul Milton (Chase) og Will Kennard (Status). De to fandt sammen for ti år siden på Manchesters universitet om deres fælles interesse for drum'n'bass. Chase & Status begyndte at optræde som dj-duo, og i 2008 albumdebuterede de med "More Than Alot", der rummede alt fra dubstep til hiphop. Albummet blev opdaget af blandt andre Snoop Dogg, der samplede deres sang "Eastern Jam" og gjorde den til "Snoop Dogg Millionaire".

I 2011 fulgte albummet "No More Idols", der blev gruppens internationale gennembrud, og samme år afholdt duoen en meget rost koncert på Roskilde Festivals nu nedlagte Cosmopol-scene. På "No More Idols" medvirkede prominente gæster som Dizzee Rascal, White Lies, Tempa T samt Cee-Lo Green fra Gnarls Barkley og Goodie Mob, og albummet fusionerede drum'n'bass med både hiphop, indierock, soul og meget mere, alt efter de forskellige gæsters bidrag. I hjemlandet nåede albummet en andenplads på hitlisten, og den har solgt dobbeltplatin.

Da dj-duoen sidste år vendte tilbage til Roskilde med det nye album, "Brand New Machine" i ryggen – et album, der også nåede en andenplads på den britiske hitliste – var festen opgraderet til Orange Scene efter midnat, men nu vender de to altså tilbage til intime rammer, i Amager Bio, hvor Chase & Status vil optræde med den faste samarbejdspartner MC Rage som indpisker i front.

Inden Chase & Status går på, vil den britiske dj Kove varme op. Bag kunstnernavnet gemmer sig 24-årige James Rockhill, og han brød igennem tidligere i 2014 med remixes af blandt andre John Newman og Bastille, remixes, der har millioner af hits på YouTube.

Billetsalget er i gang og billetter kan skaffes via GAFFA Live

ANNONCE