Nyhed

Franske new wave-legender til Danmark

Indochine spiller i København til foråret

Den 11. april vil det franske new wave-band Indochine give koncert i Lille Vega.

Indochine var i begyndelsen af 80'erne et af de første fransksprogede bands, der fik succes uden for hjemlandet. 

Indochine blev dannet i Paris 1981 af de to franskmænd Nicola Sirkis og Dominique Nicolas, og der gik ikke lang tid, før de fik Dimitri Bodianski, en fætter til en af Nicolas venner, med i bandet. Den 29. september 1981 gav de deres første koncert på en lille café i Paris ved navn Le Rose Bonbon. Denne korte optræden scorede bandet deres første pladekontrakt.


Bandet udgav deres første to singler i november 1981, men sangene fik hun begrænset succes. Stéphane Sirkis, Nicolas bror, som havde spillet adskillige koncerter med bandet, sluttede sig derpå officielt til gruppen. Indochine debuterede med albummet "L'Aventurier" i 1982, som solgte 250.000 eksemplarer, hvilket gjorde dem til et etableret navn i Frankrig. I 1985 havde bandet opnået stor succes i Europa med sange såsom "Troisiéme sexe", "Canary Bay" og " Trois nuits par semaine". Deres tredje plade "3" solgte 700.000 eksemplarer og var bandets kommercielle højdepunkt i en årrække. 

I slut-80'erne og 90'erne gik det ned ad bakke for bandet. Dimitri Bodianski forlod gruppen i januar 1989, og den 27. februar 1999 døde Stéphane af hepatitis, men hans ønske, inden han døde var, at bandet skulle fortsætte.

I 2002 fik bandet uventet succes, da deres plade "Paradize" solgte en million eksemplarer og sangen " J'ai demandé á la lune" toppede hitlisterne.


Indochines sidste turné bød på halvfjerds udsolgte koncerter, og koncertarrangøren vurderer, at 800.000 så koncerterne, og aldersspændet af publikum varierede fra 7 til 77 år.

Nichoa Sirikis er stadig bandets ubestridte kaptajn og leder og er det eneste medlem, der har været med siden debuten "L'Aventurier". 

Forsalget er i gang via VEGAs hjemmesidelivenation.dk og Billetnet


Varm op med "J'ai demandé à la lune":

ANNONCE